Theaterproject over Armoede

Theater AanZ maakt voorstelling voor de gemeente Rheden
Afbeelding behorende bij Theaterproject over Armoede

Armoede is een thema waar we het doorgaans liever niet over hebben. Althans, niet als het om onszelf zou kunnen gaan.
Om Armoede beter bespreekbaar te maken, heeft Cultuurbedrijf RIQQ het initiatief genomen tot een speciale theatervoorstelling, mede gebaseerd op verhalen van inwoners zelf. 

De voorbereidingen
Hiervoor hebben we Theater AanZ benaderd voor het maken en spelen van de theatervoorstellingen. Hun expertise is het immers om voorstellingen te maken voor middelbare scholen, waarin taboes bespreekbaar worden gemaakt.
Op 30 januari 2020 is er een eerste denktank-bijeenkomst georganiseerd met Theater AanZ en professionals van diverse stichtingen en de gemeente, die met het thema Armoede te maken hebben vanuit hun werk. (zie foto)
Een aantal mensen uit de denktank hebben hun contacten aangesproken om daadwerkelijk verhalen van inwoners te horen. Op basis van de persoonlijke verhalen heeft de regisseuse een theaterstuk gemaakt. Rond de zomer zijn er drie actrices aangenomen om de voorstelling te spelen.

De speelperiode
Vanaf januari 2021 zullen er 11 voorstellingen worden gespeeld voor de middelbare scholen in de gemeente Rheden. Daarnaast worden 4 avondvoorstellingen gespeeld voor ouders, betrokkenen en professionals die binnen de gemeente met dit thema te maken hebben.

Duur voorstelling: 60 min. inclusief een nagesprek met acteurs en publiek o.l.v. een gespreksleider 
Speelperiode: januari t/m maart 2021
Regie & productie: Theater AanZ  |  Jong
Partners: HAN, ArtEZ, LKCA & Cultuur Oost

Zodra de precieze speeldata bekend zijn, zullen die ook op deze webpagina te vinden zijn. 

Voor meer informatie over dit bijzondere project kun je terecht bij Marijn Swarte: marijn@cultuurbedrijfriqq.nl 

Tenslotte is belangrijk om te vermelden dat dit project mede mogelijk gemaakt wordt door:

   

Gemeente Rheden kiest ervoor kunst en cultuur een rol te laten spelen in haar doel om inwoners gezond, veilig en relatief gelukkig te laten wonen, werken en recreëren, jong te laten zijn en ouder te laten worden. De gemeente vindt het daarbij belangrijk dat kunst en cultuur voor álle inwoners van de gemeente beschikbaar en van waarde is.