Kunstspoor 7

Kunstspoor 7 is de naam voor kunstprojecten in de samenleving van de 7 dorpskernen van Rheden.

In de periode 2018 tot en 2020 ontwikkelt RIQQ deze serie nieuwe projecten, in samenwerking met partners en vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rheden en verschillende fondsen. RIQQ werkt vanuit de overtuiging dat meedoen aan en genieten van kunst en cultuurprojecten niet alleen ten goede komt aan de Rhedense gemeenschap als geheel, maar ook van grote betekenis is voor individuele bewoners: ook voor hen die zich nauwelijks of slechts sporadisch deel voelen van die gemeenschap. Meedoen aan kunstprojecten houdt mensen bevlogen en betrokken, het geeft ze houvast en werkt tegelijk bevrijdend.

RIQQ zet hoog in. We geloven dat als mensen uitgedaagd worden door een professionele docent of kunstenaar, binnen een helder kader, de effecten van kunst en cultuur het grootst zijn. Mensen worden geprikkeld om zich te verbeteren en werken aan hun persoonlijke vaardigheden en emotionele expressie. Daarbij zetten zij hun persoonlijke talenten en passie in. Dit brengt het beste in mensen naar boven en resulteert in aanstekelijke resultaten.

Met Kunstspoor 7 heeft RIQQ een serie nieuwe projecten voor de Rhedense gemeenschap op stapel staan. Het gaat onder ander om de volgende projecten:

· Theaterproject over het thema armoede en rijkdom

· Verborgen Talenten, een project waarin vrijwilligers opgeleid worden door een kunstvakdocent om bij deelnemers thuis, samen een oude kunstpassie te laten herleven.

· Levenskunst: theater- en beeldende kunsttechnieken worden ingezet om het gesprek over levensvragen op gang te brengen. Het project bestaat uit workshops en lesmateriaal voor zorgprofessionals.

· Huiskamerconcertjes: Inwoners en professionals uit zorg en welzijn in de gemeente Rheden kunnen een huiskamerconcertje cadeau doen aan iemand die ‘wel een vrolijke noot’ kan gebruiken.

· Activiteitengids: in deze gids die jaarlijks (op papier of in digitale versie) wordt uitgebracht staat aanbod van kunstaanbieders, verenigingen, sportaanbieders, vrije tijdscursussen, taalcursussen, leesclubs en nog veel meer, specifiek aangeboden aan senioren in Rheden.

· Zomerproject: Ouderen uit verzorgingshuizen en thuiswonende ouderen schilderen en tekenen in de natuur onder begeleiding van een Rhedense kunstenares.

Interesse om als deelnemer of vrijwilliger aan een van de projecten mee te doen? Neem contact op via: info@cultuurbedrijfriqq.nl.

Kunstspoor 7 wordt mede mogelijk gemaakt door: de gemeente Rheden, Het Oranjefonds, Vsb fonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en de Dullertstichting.