Huiskamerconcertjes

Geef een mini-huiskamerconcert cadeau!
Afbeelding behorende bij Huiskamerconcertjes

Update: als gevolg van het corona-virus zijn dit jaar de huiskamerconcertjes op andere manieren aangeboden dan gebruikelijk: in de buitenlucht of via een vooraf opgenomen filmpje. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=naozzeC8FO8&feature=youtu.be
Momenteel is het niet mogelijk om nog concertjes voor 2020 aan te vragen.

Verras iemand

Verras een vriend, buur, collega of familielid met een persoonlijk muzikaal cadeau: een intiem huiskamerconcertje. Een bijzonder moment dat de aanwezigen samen met de muzikant beleven. “Dit zijn van die momenten waarop ik voel dat ik leef,” was de reactie van een eerdere ontvanger. Het huiskamerconcert duurt ongeveer 20 minuten en wordt door muziekprofessionals op harp, zang, dwarsfluit of piano & zang uitgevoerd. Het past in elke woonkamer. 

Ken jij iemand die in de gemeente Rheden woont en een huiskamerconcert verdient? Denk bijvoorbeeld aan een hardwerkende mantelzorger of iemand met een beperkte mobiliteit. Dan kan jij diegene aandragen voor een gratis huiskamerconcert.

Voor elke woonkamer

Sinds vier jaar biedt Cultuurbedrijf RIQQ huiskamerconcertjes aan. Op geclusterde momenten, zoals de Week tegen de Eenzaamheid, of de donkere dagen voor kerst, kunnen inwoners van de gemeente bij Cultuurbedrijf RIQQ een gratis huiskamerconcertje aanvragen voor een buurvrouw, vriend, kennis, collega of familielid, die wel een vrolijke noot kan gebruiken. 

Tijdens een huiskamerconcertje komt een professionele muzikant bij de desbetreffende bewoner langs om in diens huiskamer een concertje van ongeveer 20 minuten te geven. Daar mogen ook anderen bij uitgenodigd worden. Deze huiskamerconcertjes worden door zowel de muzikanten als de ontvangers als een bijzonder en waardevol moment van aandacht ervaren.  

Therapeutisch harpiste Lies Joosten:
"Wat de huiskamerconcertjes zo waardevol maakt, is de intieme setting. Er is een veilige sfeer waarin er ruimte is voor emoties, voor humor, misschien zelfs een dansje. Een huiselijke setting waarin ik mijn repertoire af kan stemmen op de behoeftes, de smaak en de gemoedstoestand van de ontvanger. Soms worden er buren, vrienden, en familie uitgenodigd. Dan is het echt even een feestelijk moment met lekkers, waar nog lang over nagepraat wordt.” 

De concertjes werden in eerste instantie aan ouderen aangeboden, maar al gauw uitgebreid naar iedereen die een moment van aandacht, vriendelijkheid en positiviteit kan gebruiken. 

Een mantelzorger die een huiskamerconcertje kreeg:
"Het voelde heel speciaal dat iemand anders mij dit gunde. Ik sta altijd voor anderen klaar, voor mij is dat vanzelfsprekend, maar nu werd er even bij mij stilgestaan. Een momentje van waardering. Ik voelde mij gezien. Het concertje mocht ik filmen en ik kijk er nog dikwijls even naar. Ik had de buren uitgenodigd en we hebben het er nog steeds wel eens over."

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door: