Zorginstellingen krijgen muziek cadeau

Afbeelding behorende bij Zorginstellingen krijgen muziek cadeau |

Sinds vrijdag 27 maart geeft Cultuurbedrijf RIQQ een aantal muzikale momenten cadeau aan zorginstellingen Attent en Innoforte. Dit om de bewoners een hart onder de riem te steken in deze tijd van sociaal isolement. Zo speelt harpiste Lies Joosten alle bewoners, cliënten en medewerkers van verzorgingshuizen toe in een video. Daarnaast verzorgen musici en artiesten uit de regio een reeks live concerten vanuit de tuinen van de instellingen – volgens de corona-voorschriften uiteraard. Kijk en luister hier naar de muzikale momenten.

Genieten van kunst tijdens Corona

Juist in deze tijd van sociaal isolement is het van belang om te blijven verbinden, verblijden en verwonderen. Kunst, dans, muziek en theater zijn juist nu heel erg welkom. Tegelijkertijd is het een uitdaging: Hoe doen we dat?

Online oplossing voor de huiskamerconcertjes

“Cultuurbedrijf RIQQ doet geregeld huiskamerconcertjes cadeau aan inwoners van de gemeente Rheden die wel een vrolijke noot kunnen gebruiken. En hoewel die vrolijke noot juist nu bij veel mensen welkom is, is het tegelijkertijd niet mogelijk een muzikant op bezoek te laten komen," aldus Anouk de Bruijn, projectleider bij Cultuurbedrijf RIQQ, "Daarom hebben we het op deze manier opgelost. Het voordeel is wel dat er op deze manier meer mensen kunnen genieten van de muziek. We hopen hen met haar harp-klanken een moment van troost, moed en vrolijkheid te kunnen geven."

Julie van Leeuwen van Attent: "De video van Lies Joosten is heel erg mooi en persoonlijk geworden.”

Ook de kunstenaars een kans geven

Vanaf morgen spelen verschillende musici en artiesten twee keer per week  in de tuinen van twee locaties van Innoforte. Uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM. Het uitgangspunt van de activiteiten is dat Cultuurbedrijf RIQQ een lichtpuntje wil brengen bij de bewoners van de instellingen. Tegelijkertijd biedt het een mogelijkheid om musici en artiesten, die door de crisis veel optredens moeten annuleren, een podium te geven. Door de bijdragen van de zorginstellingen, de gemeente en Cultuurbedrijf RIQQ is het mogelijk een vergoeding aan de artiesten te betalen.

Wethouder Marc Budel van cultuur: “Muziek brengt mensen samen en zorgt vaak voor een glimlach op het gezicht. Zeker bij onze senioren die het momenteel niet makkelijk hebben. Daarom ondersteunen wij dit initiatief van harte.”

Momenten van verrijking met kunst

Cultuurbedrijf RIQQ is ervan overtuigd dat kunst verrijkt, versterkt en verbindt. Of het nu beeldende kunst is, theater, muziek, dans of schrijfkunst. Samen creëren en werken vanuit de eigen passie en talenten vergroot het zelfvertrouwen, geeft zin aan het leven en verbindt mensen met elkaar. Daarom zet RIQQ zich ervoor in dat  kunstprojecten voor alle bewoners van de gemeente Rheden toegankelijk zijn.

****

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koen van der Mark 06 81 73 07 71