Zeer goed bezocht Slotfestijn 'Rimpelingen'

Afbeelding behorende bij Zeer goed bezocht Slotfestijn 'Rimpelingen' |

Zondagmiddag 28 januari vond de feestelijke presentatie plaats van alle kunstprojecten die RiQQ de afgelopen twee jaar heeft ontwikkeld voor ouderen in de gemeente Rheden.

Ruim 300 mensen kwamen hiervoor naar theater Theothorne. Het was een afwisselende middag met optredens, een expositie en een informatiemarkt van partners uit zorg, welzijn en cultuur. 

Het koor ‘Jong en Oud’ verzorgde twee optredens met aanstekelijke nummers van toen en nu. Een modeshow met schilderijen opende de expositie van tekeningen en schilderijen uit het zomerproject ‘Kijken en creëren in de natuur’.

Bezoekers konden ook zelf actief aan de slag tijdens creatieve workshops dans, schrijven en graffiti. De middag werd afgesloten met een voorstelling in de grote zaal. “Grappig, herkenbaar en ontroerend”, waren de reacties op de voorstelling ’Jouw Verhaal, Mijn Verhaal’, gebaseerd op het gelijknamige boekje met verhalen van ouderen uit de gemeente Rheden.

Het Slotfestijn Rimpelingen werd geopend met een toespraak waarin werd benadrukt dat ondanks het woord ‘slot’, dit festijn niet gezien hoeft te worden als afsluiting. De denktank ‘ouderen en kunst’ wordt bijvoorbeeld voortgezet en nieuwe projecten zijn in de maak.

Het succes van deze feestelijke middag was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de steun van onze subsidiegevers en de gemeente Rheden. En zeker ook niet zonder de vele vrijwilligers, kunstvakdocenten en onze samenwerkingspartners.