Zangers gezocht voor Johannes Passion Bach

Afbeelding behorende bij Zangers gezocht voor Johannes Passion Bach |

Voor de vijfde keer op rij start er in Dieren een projectkoor met koorzangers uit Dieren en wijde omgeving onder leiding van dirigent Hans Schimmel. Dit keer wordt er toegewerkt naar een verkorte versie van de Johannes Passion van J.S. Bach. De repetities vinden plaats vanaf woensdag 8 januari 2020 in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54 te Dieren. De uitvoering is op Palmzondag 5 april 2020. Het koor nodigt koorzangers uit de regio van harte uit om mee te doen met de jubileumeditie van dit project.

Het projectkoor Dieren kiest voor een versie waarbij alleen de koordelen (inclusief de koralen) worden gezongen, dus niet de aria’s. De recitatieven worden wel gezongen om het passieverhaal gaande te houden. Tijdens het concert werkt ook een strijkkwintet mee.

Marieke Schimmel-Van Voorst begeleidt de repetities en het concert op orgel en piano. Naast de woensdagavond wordt er een repetitiedag gepland op een zaterdag in maart. De contributie voor deelname aan dit project bedraagt 45 euro per persoon, inclusief bladmuziek en koffie/thee in de pauzes. Er zijn oefenbestanden beschikbaar voor de deelnemers. Om nader kennis te maken met elkaar en met de muziek is er op woensdagavond 27 november om 20.00 uur een vrijblijvende ‘inzeeprepetitie’.

Aanmelden (graag voor 1 november) kan bij Ria van Voorst-Lockhorst via e-mail v.voorst1@kpnplanet.nl of telefoon 0313-413010.