Workshop Levenskunst: Vitamine L

Voor begeleiders van groepen binnen zorg en welzijn
Afbeelding behorende bij Workshop Levenskunst: Vitamine L | Voor begeleiders van groepen binnen zorg en welzijn

Cultuurbedrijf RIQQ en Radar Uitvoering Oost bieden begeleiders van groepen binnen zorg en welzijn deze workshop 'Levenskunst: Vitamine L' aan. Werkvormen uit de beeldende kunst en theater kunnen een mooi middel zijn om het gesprek aan te gaan over vragen als: Waar word jij blij van, of juist verdrietig? Wat houdt jou 's-nachts wakker? En wat zijn jouw diepste dromen?

Het zijn vragen die je niet zomaar even aan iemand stelt. Maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Een moment van aandacht, een gesprek over dat wat de ander echt beweegt, wat het leven zin geeft, kan van grote betekenis zijn en écht wat in beweging brengen bij mensen. Kunst als werkvorm kan helpen om dat moment van aandacht en uitwisseling te creëren en om het gesprek aan te gaan. Dit draagt bij aan de weerbaarheid en veerkracht van mensen waardoor zij beter in hun kracht komen te staan. De workshop wordt gegeven door theaterdocent Eva de Jager en docent beeldende kunst Marlous Kleijberg.

Inspriratie nodig?
Ben jij begeleider van een inloop, praatgroep, hobbyclub, activiteitencommissie, waar behoeft is aan een dieper gesprek en wil je gevoed worden met eenvoudige activiteiten vanuit theater en beeldende kunst om dat gesprek in gang te zetten? Geef je dan op voor de workshop "Levenskunst: Vitamine L"! Alle begeleiders zijn welkom, betaalde of vrijwillige kracht en ongeacht de doelgroep die jij begeleidt. Ervaring met theater of beeldende kunst is niet nodi. Deelname aan de workshop is gratis.

Info
De workshop wordt gegeven in Rheden, Velp en Dieren vanaf 20.00 tot 21.30 uur. Per locatie is er plaats voor 20 personen.

Het Dorpshuis Rheden, dinsdagavond 9 & 16 januari 2018

Buurthuis de Poort, Velp, woensdagavond 24 & 31 januari 2018

De Oase, Dieren, dinsdagavond 6 & 13 februari 2018

Voor meer informatie en aanmelding:
Anouk de Bruijn, anouk@cultuurbedrijfriqq.nl 
Telefoonnummer: 06-49771878

Helene den Breeker, hdbreeker@radaruitvoering.nl
Telefoonnummer: 06-11156557

Levenskunst: Vitamine L! wordt mogelijk gemaakt met dank aan het Innovatiefonds van de Gemeente Rheden