Wethouder Budel reikt de Sjorsprijs uit

Tekenwedstrijdwinnaar Cas de Goede
Afbeelding behorende bij Wethouder Budel reikt de Sjorsprijs uit | Tekenwedstrijdwinnaar Cas de Goede

Wethouder Budel reikt de Sjorsprijs uit aan tekenwedstrijdwinnaar Cas de Goede van basisschool De Boomgaard Zuid in Dieren.

Wethouder Marc Budel verraste Cas vanmorgen in zijn groep met een prijs voor zijn tekenprestatie. Met de waardebon die hij aan Cas overhandigde krijgt Cas een sportieve activiteit met de hele klas cadeau: lasergame, verzorgd door Sportbedrijf Rheden.  

 

Elk jaar wint één basisschoolleerling de prijs voor de winnende tekening, waarmee de voorkant van het Sjors boekje wordt versierd. Dit jaar is de derde editie van Sjors Sportief & Sjors Creatief verschenen.
 

Ieder kind van groep 1 t/m 8 in gemeente Rheden ontvangt het Sjors Sportief & Sjors Creatief op school. Het boekje staat boordevol sportieve en creatieve workshops waar basisschoolleerlingen zich (vaak gratis) voor kunnen inschrijven. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van  sport en cultuur in onze gemeente, zonder dat ze direct lid worden van een vereniging. De online inschrijving is gestart op woensdag 23 januari via de website www.sjorssportief.nl en inschrijven kan het hele schooljaar door. Sjors is een groot succes, na 1 dag waren er al meer dan 160 aanmeldingen.

 

Middels de Sjorsboekjes zetten Cultuurbedrijf RIQQ, Sportbedrijf Rheden en Bibliotheek Veluwezoom  zich in om kinderen in aanraking te brengen met sport en cultuur. ‘We willen ze de kans geven om op een laagdrempelige manier hun talenten te ontdekken’, zegt Jessica Harmsen van Cultuurbedrijf RIQQ Samen met de gemeente maken we dit waar.