Vier de meivakantie & Hemelvaart op landgoed Rosendael

Kasteel & park Rosendael
Afbeelding behorende bij Vier de meivakantie & Hemelvaart op landgoed Rosendael | Kasteel & park Rosendael

Het voorjaar is losgebarsten en de meivakantie en Hemelvaart staan voor de deur. Op kasteel & park Rosendael worden er tijdens de vakantie vele activiteiten georganiseerd. Geniet van magische kindervoorstellingen, een voorjaarswandeling en kom naar de Trotsmarkt. Ontdek al het moois op en rond Rosendael.

Professor Bombastix & de Sprookjesspreukspeurder, incl. magische speurtocht|
Dinsdag 30 april komt Professor Bombastix naar het kasteel. De kinderen lopen voorafgaand van de voorstelling een magische speurtocht door het park. Ga je ook met de professor sprookjesspreuken speuren?

Voorjaarswandeling
Woensdag 1 mei kan je met de boswachter op pad. Ontdek de omgeving rondom het kasteel. Het is een afwisselende wandeling van circa 4 kilometer. Bezoek onder andere de Koningsberg en wandel door de omgeving van de oude begraafplaats op het landgoed. 

Hoe word ik een prins of prinses?
Kinderen kunnen woensdag 1 mei een cursus volgen in het kasteel, onder leiding van een hofdame. Hier leren ze deftige manieren en koninklijk dansen. De kinderen mogen in hun mooiste prinsen- of prinsessenkleren naar het kasteel komen.

De Dankjewellebellen & de dappere dieren
Hanna’floor van ‘De Rode Maan Muzikaal Verteltheater’ zal donderdag 2 mei de voorstelling 'De Dankjewellebellen & de dappere dieren' spelen. Hanna'floor schrijft haar verhalen zelf en componeert haar eigen muziek. Een groot plezier om naar te kijken en te luisteren. 

Trotsmarkt
De gezelligste markt van Rozendaal en omstreken strijkt zondag 5 mei weer neer op Rosendael! Je vindt er kramen met eerlijke en homemade vervaardigde producten, die origineel, smakelijk en mooi zijn. Maak er een mooie dag uit van en bezoek ook het kasteel. Speciaal deze dag ontmoet je onze kasteeldames- en heren in kostuums van vroeger.

Hemelvaart op Rosendael
Kom tijdens Hemelvaart met het hele gezin speuren en spelen in het prachtige park. Ontdek de Bedriegertjes, ga op zoek naar dierensporen en waterdiertjes en stap over de stapstenen. Tijdens Hemelvaart ontmoet je de vroegere kasteelbewoners van Rosendael.

Meer informatie & tickets: www.glk.nl/rosendael