Vacature: Medewerkers service, informatie en programma

De Zoomerij
Afbeelding behorende bij Vacature: Medewerkers service, informatie en programma | De Zoomerij

Voor onze lokale programmering zijn wij op zoek naar twee enthousiaste Medewerkers Service, Informatie en Programma, die elk 28 uur per week willen bijdragen aan het succes van de Zoomerij. Eén medewerker zal actief zijn in de gemeenten Rheden en Rozendaal en de andere zal zich richten op de gemeente Renkum.

2 Medewerkers service, informatie en programma | 28 uur per week

 • 1 medewerker service, informatie en programma die werkt voor de gemeenten Rheden/Rozendaal
 • 1 medewerker service, informatie en programma die werkt voor de gemeente Renkum 

Wie zoeken we?
Als Medewerker Service, Informatie en Programma werk je vanuit onze vestigingen in de betreffende gemeenten, waar diverse faciliteiten zoals bibliotheken, podia, cursus- en lesruimtes, en ruimtes voor exposities te vinden zijn. Daarnaast huisvesten we maatschappelijke organisaties, zoals de Speelotheek, oudereninloop de Oase, en Vluchtelingenwerk. Het is jouw verantwoordelijkheid om lokaal een gevarieerd programma te ontwikkelen, waarbij nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap centraal staat. Het opbouwen van een sterk lokaal netwerk behoort daarbij tot jouw taken.

Binnen de organisatie ben je een belangrijke schakel tussen de bibliotheeklocaties, de afdeling educatie en het programmateam. Je stemt met hen af, denkt mee en zorgt er samen met de coördinator en de medewerkers service en informatie voor dat de activiteiten gezamenlijk gedragen worden en soepel verlopen. Daarbij is het essentieel dat klanten actief geïnformeerd worden over en service krijgen bij de activiteiten die we organiseren.

De activiteiten zijn erop gericht een breed publiek van alle leeftijden aan te spreken en te bereiken op het gebied van kunst, cultuur, persoonlijke ontwikkeling en basisvaardigheden. Basisvaardigheden, zoals taal, rekenen, digitale vaardigheden en burgerschap zijn essentieel voor volwaardige deelname aan de samenleving.

Deze functie omvat 28 uur per week, waarvan 20 uur gericht is op het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van programma's, met een focus op kunst en cultuur, persoonlijke ontwikkeling en basisvaardigheden. De overige 8 uur werk je op onze locaties in verbinding en direct contact met jouw collega’s en onze bezoekers.

Dit ga je doen

 • Je realiseert lokale programmering op onze (bibliotheek)locaties en soms daarbuiten en zorgt er samen met je collega’s voor dat ze gezamenlijk gedragen worden en soepel verlopen. 
 • Je stimuleert inwoners, organisaties en bezoekers om ideeën aan te dragen voor het programma en je maakt realisatie mogelijk. Daarbij ben je je bewust van de kernfuncties van onze organisatie en van onze maatschappelijke opgaven.
 • Je zorgt ervoor dat klanten actief geïnformeerd worden over en service krijgen bij de activiteiten die we organiseren.
 • Je levert relevante informatie aan voor communicatie en promotie
 • Je maakt (zakelijke) afspraken met bewoners, partners of artiesten over gebruik van ruimtes en activiteiten en legt deze afspraken vast

Dit breng je mee

 • Je bent in staat om zelfstandig en – intern en extern – goed samen te werken.
 • Je communiceert makkelijk en helder.
 • Je bent enthousiast en proactief. Je bent in staat om klantbehoeftes te vertalen naar concreet activiteitenaanbod en weet bewoners, partners en collega’s daarbij te betrekken.
 • Je onderhoudt een relevant maatschappelijk netwerk voor kansen in programmering.
 • Je kunt goed organiseren, prioriteren, snel schakelen en je signaleert tijdig wat er nodig is om de (lokale) programmering op rolletjes te laten verlopen.
 • Wij onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en willen als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn.

Wij bieden jou

 • Een prettige werkomgeving met leuke collega's, waar professionaliteit, kwaliteit en flexibiliteit centraal staan.
 • Een open, lerende organisatiecultuur die feedback stimuleert.
 • Een aanstelling voor een jaar, waarna het functioneren in de functie wordt geëvalueerd.
 • Salaris op basis van schaal 7 van de cao Openbare Bibliotheken.

De Medewerker Service, Informatie en Programma valt hiërarchisch onder de manager locaties en publieksservice en wordt aangestuurd door de coördinator vanuit de vestigingen. Tevens maak je deel uit van het programmateam, dat inhoudelijk wordt aangestuurd door de projectleider kunst, cultuur en programma.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sophie Schijf, manager locaties en publiekservice van de Zoomerij, telefoonnummer 06 - 41 26 60 97.
Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 11 februari 2024 door jouw cv en motivatiebrief te mailen naar secretariaat@dezoomerij.nl

Over ons
De Zoomerij inspireert jong en oud met verhalen, kunst, cultuur en waardevolle ontmoetingen en draagt eraan bij dat iedereen volwaardig kan meedoen aan onze samenleving. We stimuleren mensen om hun lees-, schrijf-, reken-, en digitale vaardigheden te verbeteren en zorgen ervoor dat meer mensen toegang krijgen tot, en kunnen deelnemen aan, een rijk cultureel aanbod in hun eigen leefomgeving. We werken samen aan beleven met betekenis. De Zoomerij geeft mensen – letterlijk en figuurlijk – de ruimte. Onze locaties bieden – letterlijk – ruimte om er ‘gewoon’ te zijn, er te ontspannen en/of deel te nemen aan activiteiten. Figuurlijk bieden we ruimte binnen onze collectie (de boeken, tijdschriften e-books, luisterboeken, etc.), activiteiten en programma’s. Zij kunnen inspireren, prikkelen, schuren, aanzetten tot reflectie of ontwikkeling. Bij ons kun je ontdekken wie je bent en/of worden wie je wilt zijn. Onze dienstverlening is laagdrempelig, persoonlijk en dichtbij. Vanuit onze eigen locaties, maar ook op scholen, dorpen, wijken en buurten en zelfs bij mensen thuis, verbinden we ons met inwoners en partners.