Uitreiking Rabo-Burgemeester de Bruinprijs

Afbeelding behorende bij Uitreiking Rabo-Burgemeester de Bruinprijs |

Op woensdag 14 november reiken burgemeester Carol van Eert en directievoorzitter Rabobank Arnhem e.o. Jan Ummenthum de Rabo-Burgemeester de Bruinprijs uit aan Meynou Jacobs. Deze jonge kunstenaar is geboren en opgegroeid in Dieren. Uit het juryrapport "Haar waarneming is intens en de kwaststreek trefzeker en gevoelig. Vooral aquarellen krijgen hierdoor een verstild en poëtisch karakter".

De Rabo-Burgemeester de Bruinprijs
Deze prijs was een initiatief van de gemeenteraad van Rheden als eerbetoon aan de in 1959 plotseling overleden burgemeester de Bruin die veel belang hechtte aan cultuur en vorming van de jeugd. De Rabobank Arnhem e.o. is hoofdsponsor en Cultuurbedrijf RIQQ organiseert de uitreiking. Het is een aanmoedigingsprijs voor startende professionele kunstenaars die een band hebben met de gemeente Rheden, aan het begin van hun carrière staan en blijk geven van een veelbelovend talent.

De Rabo-Burgemeester de Bruincommissie bestaat uit Willem van Katwijk en Anne Reerink.

Informatie
De prijsuitreiking vindt om 20.00 uur plaats in De Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, Velp.
De prijsuitreiking is tevens de opening van een expositie gewijd aan het werk van Meynou.
U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Meynou Jacobs
De 28-jarige Meynou Jacobs voltooide haar studie Fine Art aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Zij exposeerde haar schilderijen in musea en Gallery's o.a. In Zwolle, Amsterdam en Spanje.
Meynou laat zich vooral inspireren door de natuur in haar directe omgeving. Haar werk kan worden omschreven als traditioneel maar - zo stelt zij nadrukkelijk - vanuit een volstrekt eigen visie.

Met dank aan:
Rabobank Arnhem e.o.
Gemeente Rheden
De Nieuwe Ruimte
Wijnhandel Appeldoorn Velp
Art Gallery O-68