Terugblik Workshop Natuurspeurders

voor nieuwsgierige leerkrachten
Afbeelding behorende bij Terugblik Workshop Natuurspeurders | voor nieuwsgierige leerkrachten

In samenwerking met ICC-ers van Scholengroep Veluwezoom ontwikkelde Cultuurbedrijf RIQQ de workshop Natuurspeurders. Leerlingen prikkelen en creatief stimuleren: hoe doe je dat, en waarmee?

Vakdocenten en ICC-ers Anouk Wissink, Ankie de Jong en Christine Roosma lieten deelnemers tijdens korte workshops zien hoe eenvoudig je dit als docent kan oppakken. Met een ronddwarrelend blaadje, of variërend met een paar zinnen uit een gedicht: creativiteit en inspiratie ligt voor het oprapen als je weet hoe en waar te zoeken. Docent en trainer dans & kunsteducatie Danielle Bouwmeester verzorgde een prikkelende cursus procesgerichte didactiek.

Stilzitten was er niet bij: door een mierenbrug na te bootsen konden deelnemers zelf ervaren hoe eenvoudig de natuur inspiratie kan zijn om een klas- of je collega aan het dansen te krijgen. Deze energieke middag leverde een goede dosis inspiratie op en werd afgesloten met een korte gezellige borrel. Voor elke docent was er een tas vol met nóg meer inspiratie en concreet toepasbare methodes: na zo veel enthousiaste reacties van de deelnemers kijken we uit op naar de volgende.