Subsidiemogelijkheid CTB Controle

Beste kunst- en cultuuraanbieders in de gemeente Rheden,

Sinds begin november moet het Corona Toegangsbewijs (CTB) op steeds meer locaties gecontroleerd worden. Zo ook bij kunst- en cultuur activiteiten. Dat levert voor clubs en organisaties extra werk en inzet van mensen op. Middels een subsidie-regeling wil de gemeente Rheden u hierbij steunen, en het mogelijk maken om hiervoor extra handen in te schakelen. Graag informeer ik u over een subsidieregeling van de gemeente Rheden voor het uitvoeren van de CTB controle, die deze week open is gegaan.

Subsidiemogelijkheid CTB Controle

Het is vanaf nu mogelijk om subsidie aan te vragen voor het extra inzetten van personeel en materiaal voor het uitvoeren van de CTB controle. Deze subsidie-regeling is bedoeld voor organisaties die de CTB controle uit moeten voeren, waaronder sportclubs, cultuurverenigingen en horeca ondernemers. Per organisatie kan een maximaal subsidie bedrag van €2.000 worden aangevraagd voor kosten over de periode 22 september t/m 31 december 2021. Bij de subsidie-aanvraag moet een verantwoording meegestuurd worden, dat kan zijn:

- Een factuur van de genomen maatregelen, en/of;

- Een offerte voor potentiële kosten, en/of;

- Een registratieformulier waarmee extra personele inzet wordt aangegeven, en/of;

- Een calculatie/raming waarop te verwachten extra inzet van personeel wordt aangegeven.

Voor de regeling in zijn geheel geldt een subsidieplafond van €80.000. De subsidie wordt uitgekeerd op volgorde van binnenkomst. Aanvragen is mogelijk t/m 31 december 2021.

Kijk voor de complete regeling en aanvragen op www.rheden.nl/Inwoners/Nieuws/Alles_over_het_coronavirus/Coronasubsidies

Met vriendelijke groet,

Marc Budel Wethouder Cultuur Gemeente Rheden