Slotfestijn seniorenproject ‘Rimpelingen’!

Op zondagmiddag 28 januari blikt Cultuurbedrijf RIQQ terug op een eerste reeks van kunstprojecten, ontwikkeld voor ouderen in de Gemeente Rheden. Kom de 28ste naar Theothorne en neem een kijkje in twee jaar ‘Rimpelingen’!

Sinds twee jaar ontplooit cultuurbedrijf RIQQ kunstzinnige activiteiten voor ouderen onder de naam ‘Rimpelingen’. Samen met de denktank ‘Ouderen en Kunst’, bestaande uit tien enthousiaste vrijwilligers, zijn acht gevarieerde projecten ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn het dansproject in samenwerking met basisscholen en de beschildering van de muur van de sporthal in Dieren. Maar ook de activiteitengids en het schrijf- en theaterproject ‘Jouw verhaal, mijn verhaal’ kwamen voort uit dit succesvolle initiatief van RIQQ. Deze projecten hebben we mogelijk kunnen maken met de inzet van vele vrijwilligers, de bevlogen begeleiding van kunstvakdocenten en dankzij de prettige samenwerking met partners in zorg, welzijn en cultuur. En natuurlijk met de steun van het VSB fonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Oranjefonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en de gemeente Rheden.

Wij zijn hartstikke blij met het resultaat en dat willen we met gepaste trots delen.

Daarom zullen we zondagmiddag 28 januari 2018 alle projecten van ‘Rimpelingen’ presenteren in Theothorne te Dieren. De theatervoorstelling “Jouw verhaal, mijn verhaal” gaat in première, het Koor voor jong & oud zingt, er is een expositie van tekeningen en schilderijen en je kunt mee doen met een dans-of schrijfworkshop.

Vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur staan de deuren open. Om 13.30 uur is de opening en om 15.00 wordt de theatervoorstelling gespeeld. Maar de hele middag is er van alles te doen en te zien. Je kan binnen komen wandelen wanneer je wilt. De toegang is gratis!

Wees welkom op 28 januari in Theothorne!