Scholen kunnen aan de slag met muziek

Financiele en inhoudelijke ondersteuning
Afbeelding behorende bij Scholen kunnen aan de slag met muziek | Financiele en inhoudelijke ondersteuning

Wil jouw school ook aan de slag met muziek? Kijk hier welke financiële en inhoudelijke mogelijkheden er zijn er ter ondersteuning van jullie plannen op het gebied van muziek.  

Wetenschappers hebben stijgende belangstelling voor de invloed van muziek op de hersenen. Hun voorlopige conclusie: zingen en musiceren ondersteunt de ontwikkeling van sleutelvaardigheden als luisteren en lezen en stimuleert de emotionele intelligentie. Hier vind je het rapport.  

CMK of Muziekimpuls
In onze gemeente werkt minstens 35% van de scholen aan beter muziekonderwijs via CMK of Muziekimpuls. Tot 1 april 2018 kan er subsidie worden aangevraagd bij Fonds voor Cultuurparticipatie door scholen die meer willen met muziek. Op de website van FCP lees je er alles over. Kijk je liever met een filmpje hoe het werkt?  

De regeling Cultuureducatie met Kwaliteit financiert ook muziekprojecten. Wanneer je in  2019 en 2020 wilt werken aan leerlijnen en vaardigheden van leerkrachten in kunstvakken kun je een CMK aanvraag doen. In maart kun je kenbaar maken dat je graag in aanmerking wilt komen voor een subsidie uit CMK. De verwachting is dat scholen voor de zomervakantie van dit schooljaar een plan moeten indienen bij
Cultuurmij Oost.

Meer informatie over muziekmethodes en een instrument om deze te vergelijken vind je bij het LKCA 

De combinatiefunctionarissen Jessica Harmsen en Anouk de Bruijn geven je graag om meer informatie of ondersteun je bij de aanvraag.