Samen kunst maken voor Sjors Sportief & Creatief

Afbeelding behorende bij Samen kunst maken voor Sjors Sportief & Creatief |

Op maandag 17 mei ontwierpen bovenbouwkinderen van Kindcentrum LeerRijk in Dieren de voorkant van de nieuwe uitgaven van het boekje ‘Sjors Sportief & Creatief’. Ze maakten hiervoor een ‘doodle-kunstwerk’ onder begeleiding van kunstdocent Si-Moon. In september onthult wethouder Marc Budel de voorkant door het eerste exemplaar uit te reiken aan de jonge kunstenaars.

Doodling Luna en Fréderique maakten een vlog over hoe doodling in zijn werk gaat. Doodles is engels voor tekening. Iedereen maakt ze wel eens. De leerlingen van LeerRijk maakten tekeningen over hun favoriete activiteiten. De vlog is te zien op de facebookpagina van Cultuurbedrijf RIQQ en Sportbedrijf Rheden.

Sjors Sportief & Creatief Jaarlijks verspreiden Cultuurbedrijf RIQQ, Sportbedrijf Rheden en Bibliotheek Veluwezoom het boekje Sjors Sportief en Sjors Creatief via de scholen in de gemeente Rheden. Ouders en kinderen krijgen hiermee een overzicht van alle sportieve en creatieve activiteiten in de regio, waar ze vaak gratis van kunnen proeven. Vanaf dit jaar maken leerlingen van één van de scholen een gezamenlijk ontwerp voor de voorkant van het boekje. Ieder jaar een andere school. Meer informatie over Sjors Sportief vind je op www.sjorssportief.nl