Rheden komt met nieuwe podiumregeling

Afbeelding behorende bij Rheden komt met nieuwe podiumregeling |

In juli 2019 komt er een generieke podiumregeling voor K13, Studio26 en Schouwburgzaal Theothorne. De podiumregeling vormt een van de onderdelen van de nieuwe cultuurnota van 2019. De randvoorwaarden voor de podiumvoorziening zijn opgesteld in overleg met de podia, de programma-aanbieders en cultuurbedrijf RIQQ.

De nieuwe podiumregeling houdt in dat maatschappelijke organisaties voor hun cultuurprogrammamering de keuze kunnen maken uit drie professionele podia in onze gemeente Schouwburgzaal Theothorne, K13 of Studio26. Er wordt gewerkt op basis van kostprijzen van de podia, waarbij het verschil tussen de daadwerkelijke prijs en het gereduceerde tarief (dat de gebruiker betaalt) ten laste van de gemeente komt.  De regeling vervangt de oude Theotorneregeling van 2010 en is voor alle drie de podia hetzelfde

Met de podiumvoorziening biedt de gemeente Rheden een professioneel podium aan tegen een gereduceerd tarief. De voorziening geldt voor amateurkunst en professionele kunst, zoals Filmhuis Dieren en Rhederart.

Voor de volledige podiumregeling is € 70.000 beschikbaar. Op 15 januari komt dit voorstel in de informatieavond van de raad en op 29 januari neemt de gemeenteraad een besluit.