Reizen in de tijd met de basisschoolleerlingen

Afbeelding behorende bij Reizen in de tijd met de basisschoolleerlingen  |

Volgend jaar gaan we starten met een project voor erfgoededucatie voor alle basisschoolleerlingen in gemeente Rheden en Rozendaal. Afgelopen jaar is door een projectgroep gewerkt aan een projectplan voor erfgoed in het onderwijs. Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt dit plan met een subsidie die het mogelijk maakt in drie jaar tijd toe te werken naar een erfgoedleerlijn.

Het is belangrijk dat kinderen de geschiedenis van hun eigen leefomgeving kennen. Zo komen zij meer over zichzelf en over anderen te weten. Door een reis te maken in de tijd leren kinderen de bijzondere plekken en beroepen uit het verleden kennen.

Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de subsidie beschikbaar gesteld aan Cultuurbedrijf RIQQ om samen met de basisscholen en erfgoedaanbieders in de gemeente Rheden en de gemeente Rozendaal een doorlopende leerlijn erfgoededucatie te ontwikkelen.

Veel kinderen bezoeken in schoolverband al een plek waar de geschiedenis leeft. Met de subsidie worden de bezoeklessen vernieuwd en afgestemd op de thema’s in het onderwijs.

Gemeente Rheden, Gemeente Rozendaal, PCBO Rheden, Comité Open Monumentendag, Erfgoed Gelderland en Cultuurbedrijf RIQQ zijn de projectpartners. Schoolbesturen Delta en Veluwezoom, Kasteel Rosendael, Kasteel Middachten, Boerderij De Munninkenhof, Gelders Geologisch Museum en Landgoed Avegoor zijn samenwerkingspartners. In de komende drie jaar willen we met meerdere instellingen voor Cultureel Erfgoed een samenwerking aangaan.