Projectkoor Dieren zoekt koorzangers

'The Crucifixon'
Afbeelding behorende bij Projectkoor Dieren zoekt koorzangers | 'The Crucifixon'

Repetities starten op woensdag 10 januari

Dieren - Op woensdagavond 10 januari beginnen de repetities voor het volgende project van Projectkoor Dieren. Komend voorjaar werkt het koor toe naar een uitvoering van The Crucifixion, een bekende Engelstalige passie van John Stainer. De repetities vinden plaats in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54 te Dieren. De uitvoering is op Palmzondag 14 april 2019. Het koor nodig koorzangers uit de regio van harte uit om mee te doen met dit project.

De afgelopen drie jaar heeft een projectkoor onder leiding van dirigent Hans Schimmel steeds in het voorjaar toegewerkt naar een uitvoering op Palmzondag.

In 2016 stond ook The Crucifixion van Stainer op het programma, in 2017 stond Luther centraal in werken van o.a. Bach en Mendelssohn en in 2018 werden de koordelen gezongen uit het oratorium ‘Der Tod Jesu’ van Georg Philip Telemann.

Op veler verzoek zal bij voldoende aanmeldingen op zondag 14 april 2019, Palmzondag, The Crucifixion van John Stainer opnieuw ten gehore worden gebracht.

Dit prachtige oratorium is in Engeland één van de meest uitgevoerde werken in de passietijd en ook in Nederland neemt de belangstelling toe. The Crucifixion is gecomponeerd in 1887. Het is een meditatie over het lijden van Christus. Het werk is geschreven voor twee solisten (tenor en bas), koor (vierstemmig) en orgel, waarbij het de bedoeling is dat de Hymns (gezangen) in wisselzang door koor en gemeente gezongen worden.

Marieke Schimmel-Van Voorst begeleidt de repetities op orgel en piano. Naast de woensdagavond is er een repetitiedag gepland op zaterdag 9 maart. De uitvoering zelf is op Palmzondag 14 april ‘s middags. De contributie voor deelname aan dit project bedraagt 45 euro per persoon, inclusief bladmuziek en koffie/thee in de pauzes. Er zijn oefenbestanden beschikbaar voor de deelnemers. Meer informatie en aanmelding via Ria van Voorst-Lockhorst via e-mail v.voorst1@kpnplanet.nl of telefoon 0313-413010.