Project Reizen in de Tijd

Vrijwilligers gezocht!
Afbeelding behorende bij Project Reizen in de Tijd | Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

 

Wat?

Voor het project Reizen in de Tijd zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om leerlingen in het primair onderwijs korte lessen, workshops of rondleidingen met betrekking tot erfgoed te geven. Uiteraard krijg je een gedegen instructie en begeleiding.

 

Waar?

Op locatie of in de klas. Met het project Reizen in de Tijd maken basisschoolleerlingen kennis met erfgoed en musea. In onze regio zijn er lessen ontwikkeld bij onder meer:

  • Het Geologisch Museum, waar de leerlingen worden opgeleid tot museum assistent
  • De Gemeente Rheden waar vrijwilligers langs scholen gaan met koffertjes met verhalen uit de oorlog
  • De Munnikenhof waar kinderen de bonte beesten verzameling van Boer Bas bestuderen
  • De Sjoel in Dieren, waar de leerlingen de geschiedenis van het monument onderzoeken

 

Wie? 

Je vindt het leuk om met kinderen te werken en om hen over de onderwerpen te vertellen die er op de locatie worden behandeld OF misschien ben je wel goed in acteren en kun je makkelijk in de huid kruipen van een karakter dat hierbij past. Denk aan een rol als Boer Bas of als verhalenverteller bij de les Koffertjes uit de oorlog.

 

Waarom? 

Je krijgt een kijkje in de keuken van de locatie(s) waar je aan de slag gaat, komt terecht in een leuk vrijwilligersnetwerk en krijgt de kans om veel te leren over de onderwerpen die er worden behandeld. Mocht je geïnteresseerd zijn in een vrijwilligersfunctie bij een van de locaties, dan kom je bij hen in het vrijwilligersbestand, met alle voordelen van dien. 

 

Wanneer?

Op aanvraag van scholen & in overleg met jou.

 

Lijkt het je leuk om jezelf aan één van deze lessen te verbinden als vrijwilliger en de kinderen in jouw omgeving met erfgoed in contact te brengen? Of wil je meer informatie? 

Stuur dan een mailtje naar Maaike@cultuurbedrijfriqq.nl 

Ben jij dit niet maar ken jij wel iemand die wellicht interesse heeft? Stuur deze vacature dan door.