Oproep: Word vrijwilliger bij scholenproject ‘Koffers vol verhalen’

Afbeelding behorende bij Oproep: Word vrijwilliger bij scholenproject ‘Koffers vol verhalen’ |

Pop-up museum. Misschien kunt u zich herinneren dat er van september 2019 – maart 2020 een pop-up-museum “Rheden in Oorlogstijd” was ingericht in Velp. Door Corona moest dit museum eerder gesloten worden dan gepland.
Wij hadden hierin bezoeklessen van scholen gepland, die natuurlijk ook geannuleerd moesten worden. Omdat hiervoor best veel animo was hebben wij ons aangesloten bij het al bestaande project ‘Koffers vol verhalen’ (Reizen in de tijd).
Dit project is in een nieuw jasje gestoken en aangepast met Rhedense verhalen.

Koffers vol verhalen
De bedoeling is om basisscholen (groep 7/8) te bezoeken en leerlingen te leren over de gevolgen van de Slag om Arnhem/WO II (en oorlog in grotere zin) en hoe ‘gewone’ mensen hiermee omgingen. Er zijn 7 koffers die elk een verhaal vertellen van een inwoner uit ieder dorp van de gemeente Rheden. Leerlingen kunnen in groepjes hiermee aan de slag en onderzoeken samen wat die betreffende persoon heeft meegemaakt en welke keuzes hij/zij heeft gemaakt.

Vrijwilligers
m de bezoeklessen aan de scholen te kunnen geven, zoeken wij vrijwilligers die deze lessen kunnen invullen. Onze groep vrijwilligers is inmiddels – om verschillende redenen – nogal uitgedund, zodat wij op dit moment de lessen niet kunnen aanbieden. Vrijwilligers moeten uiteraard feeling hebben met dit onderwerp én het leuk vinden om de kinderen met opdrachten hierbij te begeleiden.

Informatie
Voor meer informatie: zie Reizen in de Tijd - Gastles van Gemeente Rheden - Koffertjes uit de Oorlog
U kunt contact opnemen met: Wilma Wijers w.wijers@rheden.nl
Medewerker beleidsuitvoering Toerisme & Recreatie/EZ Team Beleid Gemeente Rheden | Postbus 9110 | 6994 ZJ De Steeg (026) 49 76 911 | www.rheden.nl

Afbeelding behorende bij Oproep: Word vrijwilliger bij scholenproject ‘Koffers vol verhalen’