Oproep: Word vrijwilliger bij scholenproject ‘Koffers vol verhalen’

Afbeelding behorende bij Oproep: Word vrijwilliger bij scholenproject ‘Koffers vol verhalen’ |

Heb jij affiniteit met geschiedenis en werken met kinderen? Dan zoeken wij jou voor ons educatieteam!
Voor het educatieprogramma Reizen in de Tijd zoeken wij vrijwilligers die bezoeklessen willen geven op basisscholen. Samen met groepen 7 en 8 ga je aan de slag met het thema “Rheden in Oorlogstijd”.

Kofferproject
In 7 koffertjes zit een verhaal van een inwoner uit ieder dorp van de Gemeente Rheden. Leerlingen gaan in groepjes hiermee aan de slag. Samen onderzoeken zij wat die betreffende persoon tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt en welke keuzes hij of zij maakte.

Wat ga je doen? 
Met je medevrijwilliger geef je deze les, begeleid je de kinderen en beantwoord je zo nodig hun vragen. Hiervoor ben je 4-6 dagdelen per jaar beschikbaar. Ook denk je samen met jouw medevrijwilligers en coördinator mee over de uitvoering van de lessen. 

Wat heb je in huis? 

  1. Je hebt affiniteit met kinderen;
  2. Je bent geduldig en zorgt voor een fijne en gezellige sfeer tijdens de les;
  3. Je hebt affiniteit met geschiedenis, met name de Tweede Wereldoorlog. 

Wat bieden wij jou?

  1. Een reiskostenvergoeding;
  2. Een gezellige en dynamische werkomgeving;
  3. Een training over verteltechnieken om kinderen goed bij het verhaal te betrekken. Klik hier voor meer informatie over de training.

Over ons

De Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ: taal, kunst, cultuur en educatie onder één dak. Vanuit onze zes bibliotheeklocaties en een openluchttheater organiseren we uiteenlopende leesbevorderings- en digiprogramma’s, exposities, wijkprojecten, muziek in de klas en nog heel veel meer. Onze locaties zien we als de huiskamer van de samenleving en toegangspoort tot informatie, kennis en cultuur. Het is de plek voor persoonlijke ontwikkeling, waar mensen in staat worden gesteld om volwaardig mee te doen aan de samenleving.We zetten ons dagelijks in voor inwoners van de gemeenten Renkum, Rheden en Rozendaal. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat we meer bewoners nog beter weten te bereiken en medewerkers de ruimte geven om te ontdekken, te onderzoeken en gezamenlijk aanbod te ontwikkelen. In de bibliotheek, de wijk, op school of op het podium: de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ brengen taal, kunst en cultuur dichterbij.

Meer informatie en solliciteren

Heb je interesse? Wil je solliciteren?
Neem contact op met Wilma Wijers w.wijers@rheden.nl
Medewerker beleidsuitvoering Toerisme & Recreatie/EZ Team Beleid Gemeente Rheden | Postbus 9110 | 6994 ZJ De Steeg (026) 49 76 911 | www.rheden.nl

 

Afbeelding behorende bij Oproep: Word vrijwilliger bij scholenproject ‘Koffers vol verhalen’