Openingsdag Boekenweek 2022

Thema: Eerste liefde
Afbeelding behorende bij Openingsdag Boekenweek 2022 | Thema: Eerste liefde

30 maart 2022

Openingsdag Boekenweek 2022

Hele zaterdag 9 april in teken van Boekenweekthema Eerste Liefde, bij Boekhandel Jansen & de Feijter

De burgemeesters van Rheden en Rozendaal die over Eerste Liefde vertellen, een collectief gedicht, muziek en dans: op zaterdag 9 april, de eerste dag van de Boekenweek 2022, voeren lente- en liefdeskriebels de boventoon in Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

Programma

Stichting Cultureel Podium Jansen & de Feijter heeft voor de aftrap van de 87ste Boekenweek een programma samengesteld, van 11.00 tot 18.00 uur:

· 11.00-12.00 uur:

o Opening met de burgemeesters Carol van Eert en Ester Weststeijn van respectievelijk Rheden en Rozendaal. Zij worden geïnterviewd door journalist Henk Aalbers over hun eerste liefde.

o De burgemeesters schrijven de eerste regels van een collectief gedicht. Klanten en bezoekers zijn vrij om er hun eigen ingevingen aan toe te voegen (één regel per bezoeker).

· 12.00-16.00 uur: diverse kleinschalige activiteiten, in de winkel en de tuin.

· 16.00-17.00 uur: open podium voor verhalen over je eerste liefde.

· 17.00-18.00 uur: feestelijke afsluiting en een dansdemonstratie door leerlingen van Studio26.

· Tot slot wordt het collectieve gedicht dat in de loop van de dag is ontstaan, voorgedragen.

Interview met de burgemeesters

Beide burgemeesters worden geïnterviewd door Henk Aalbers, journalist van de Gelderlander. De startvraag is: wie was je eerste liefde? Of: wát was je eerste liefde, want die eerste betovering kan ook worden opgewekt door muziek, een schilderij of een beeld, of een boek dat je heeft gevormd. Waar mogelijk worden er ook vragen aan het publiek gesteld. We sluiten niet uit dat de burgemeesters een stukje voorlezen uit een voor hen dierbaar boek.

Marieke Lucas Rijneveld

Dinsdag 12 april, van 15.00 tot 16.00 uur, komt schrijver Marieke Lucas Rijneveld bij de boekhandel in Velp signeren. Hij is de auteur van het boekenweekessay.