Ontroerend theater over onzichtbare armoede in Rheden

Afbeelding behorende bij Ontroerend theater over onzichtbare armoede in Rheden |

30 juni 2021

‘Wat een waardevolle voorstelling!’, ‘Indrukwekkend!’ en ‘Impactvol en toegankelijk’ waren enkele reacties van het publiek na het zien van de voorstelling ‘Bij Mij Thuis'.

De voorstelling, gemaakt door Theater AanZ, was gebaseerd op verhalen van inwoners uit Rheden die te maken hebben met (onzichtbare) armoede.

Afgelopen maand werd deze voorstelling negen keer in de gemeente Rheden gespeeld: op een aantal scholen en in Studio26 en Theothorne.

Ook na de voorstellingen op de middelbare scholen bleek het nagesprek met de acteurs soms aanleiding tot het delen van openhartige verhalen over de eigen thuissituatie. De leerlingen voelden heel goed aan dat rijkdom vele gezichten kent, evenals armoede... De voorstelling bood geen directe oplossingen, anders dan de boodschap: praat erover. Neem iemand in vertrouwen, zodat je er niet alleen mee rondloopt. Want anders blijft het inderdaad ‘onzichtbare armoede’. Omdat de voorstelling zo’n groot succes was, gaan we bekijken of ‘Bij Mij Thuis’ ook volgend jaar opnieuw in de gemeente Rheden gespeeld kan worden.

Fotograaf: Seppe Ruberti.

Heb je nog vragen over dit bijzondere project, neem dan contact op met Marijn Swarte, projectleider cultuurparticipatie bij RIQQ, via marijn@cultuurbedrijfriqq.nl