Nieuwe speelronde theatervoorstelling ‘Bij mij thuis’

Verhalen van Rhedense jongeren zelf
Afbeelding behorende bij Nieuwe speelronde theatervoorstelling ‘Bij mij thuis’ | Verhalen van Rhedense jongeren zelf

In mei en juni speelt Theater AanZ opnieuw de voorstelling Bij Mij Thuis op een aantal middelbare scholen in de gemeente. De voorstelling gaat over armoede en is gebaseerd op verhalen van Rhedense jongeren zelf. Uit die verhalen blijkt dat het soms niet alleen om financiële armoede gaat, maar ook om emotionele of sociale armoede. Want als je bijvoorbeeld geen geld hebt om dingen te doen, zoals sporten of naar dansles, kun je ook minder vrienden maken. En wat als er thuis wél genoeg geld is, maar je ouders werken zo hard dat je het gevoel hebt dat er nauwelijks aandacht voor je is? Zou je dat ook armoede kunnen noemen?

Aansluitend op de voorstelling gaan de acteurs hierover in gesprek met de leerlingen. Hoe hebben de leerlingen de voorstelling ervaren? Zijn sommige situaties herkenbaar? En wat als je dit bij iemand anders in de klas herkent, zeg je er dan wat van?

Ook wordt er in de klas via een lesbrief aandacht aan de voorstelling gegeven om zo het taboe rondom armoede te kunnen doorbreken.

De voorstelling is een initiatief van Cultuurbedrijf RIQQ en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Preventie Akkoord Rheden-Rozendaal: Samen Sterker Gezond.