Nieuwe locatie voor De Nieuwe Ruimte

Afbeelding behorende bij Nieuwe locatie voor De Nieuwe Ruimte |

De Gelderlander - Arnhem - 25-11-2020

Directeur Lianne Busser van de bibliotheek is enthousiast over het idee van de kunstenaars. Aangezien de ruimte beperkt is, gaat het hoofdzakelijk om een digitale catalogus van kunstwerken waaruit leners kunnen kiezen.

De kunstenaars, verenigd in Stichting Nieuwe Ruimte, hadden tot voor kort de beschikking over het hele pand aan Den Heuvel. Vanwege de aanstaande terugkeer van de bibliotheek moesten ze het tot hun spijt verlaten. Daarmee verloren ze dus ook een volwaardige expositieruimte.

,,We zijn weer op zoek naar een nieuwe locatie'', zegt kunstenaar Rob van Oosten. Veel financiële armslag hiervoor heeft de stichting niet. De ongeveer negentig kunstenaars betalen een kleine bijdrage voor hun lidmaatschap en er zijn wat particulieren die financieel bijdragen. Incidenteel subsidieert cultuurbedrijf RiQQ projecten van de kunstenaars.

Als noodoplossing hebben de kunstenaars vanaf januari de beschikking over een tijdelijke expositieruimte in een lokaal van een voormalige school aan de Oranjestraat in Velp. Kunstenaar Elly Wouda, evenals Van Oosten ook bestuurslid van Nieuwe Ruimte, heeft die ruimte beschikbaar gesteld. Van Oosten: ,,Het is de bedoeling dat we daar vanaf januari elke maand een kunstenaar de gelegenheid geven te exposeren. Hij of zij mag drie andere kunstenaars vragen dan ook te exposeren. Zo kunnen elke maand een paar kunstenaars hun werk laten zien.''

De exposities in de Oranjestraat zijn vanaf januari elke zondag te bezichtigen. De kunstenaars zijn dan aanwezig om erover te vertellen.

We blijven dus actief en zoeken naar nieuwe mogelijkheden en vooral naar een andere Nieuwe Ruimte!

Alle tips zijn welkom!

 

Vriendelijke groet van Bestuur Nieuwe Ruimte.