Muziek aan huis groot succes!

Afbeelding behorende bij Muziek aan huis groot succes! |

Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal afgelopen zondag groot succes met 1900 bezoekers

Afgelopen zondag hebben in de dorpen Velp en Rozendaal zo’n 2000 bezoekers genoten van allerlei soorten muziek in liefst 30 huiskamers, waar bij wijze van spreken ‘een touwtje uit de brievenbus hing’. Het festival Muziek aan Huis werd daarmee een groot succes. Iedereen kon gedurende een lange middag op verschillende adressen gevarieerde optredens bezoeken. Van klassiek, folk en jazz tot blues en pop. Niet alleen in huiskamers klonk muziek, ook in speciale locaties zoals het Kasteel Rosendael, de kerk van Rozendaal, twee woon- zorginstellingen, de Tuin van Sjef en zelfs een koeienstal.

Burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal opende het festival. In de kerk van Rozendaal liet ze haar enthousiasme blijken voor het initiatief van de werkgroep bestaande uit vrijwilligers van Stichting Cultureel Podium Jansen en De Feijter. Ze benadrukte de bindende kracht van muziek. Daarin werd ze bijgestaan door de kinderburgemeester, Annemijn van der Wagen, die met een paar indringende vragen het koor Puur Zang op een originele manier introduceerde. Een kort optreden bracht de stemming erin.

Daarna zag je overal groepjes mensen lopend of fietsend op weg naar een huiskamer of concert naar keuze. Maar ook minder mobiele dorpsgenoten hadden een mogelijkheid gevonden om van de optredens te genieten. Door de organisatie was aangeboden om busjes te laten rijden, maar hiervan hoefde geen gebruik te worden gemaakt. Buren, vrienden en bekenden zijn in voldoende mate te hulp geschoten. In de Muziek aan Huis krant stond duidelijk aangegeven welke locaties voor rolstoelen toegankelijk waren.

De belangstelling was enorm. Diverse huiskamers moesten een bordje “vol” op hun deur hangen. Geen nood, degenen die hierdoor achter het net visten konden in de buurt naar een ander optreden dat iets later begon, dankzij de handige indeling van de aanvangstijden.

In de huiskamers werden de gasten goed verzorgd, mede dankzij de koffie, thee en koekjes uit de tas die gratis gevuld was door de plaatselijke middenstand en die elke huiskamer uitgereikt had gekregen. Daaraan werd ook nog allerlei ‘eigens’ toegevoegd.

De voorzitter van de werkgroep bedankte aan het einde van de dag alle vrijwilligers, de sponsoren en degenen die het financieel mogelijk maakten om dit festival te organiseren. Tijdens deze feestelijke afsluiting voor muzikanten en gastheren en –vrouwen benadrukte wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden dat het muziekfestival van grote betekenis was voor de onderlinge samenhang in de dorpen: dankzij dit festival zijn mensen met elkaar in contact gekomen. Ze hoopte dat de ontstane saamhorigheid zou worden voortgezet. Tot slot bedankte de wethouder uitgebreid de leden van de werkgroep die alles had georganiseerd. Iedereen had genoten van de sfeer en het enthousiasme tijdens de optredens. De slotbijeenkomst werd muzikaal omlijst door een aanstekelijk optreden van de groep Samusa

De bezoekers hebben een mooi bedrag bijeengebracht met de vrijwillige bijdragen waardoor een vervolg van dit festival zeker tot de mogelijkheden behoort.

Foto: Marc Pluim