Museumlessen in Paleis het Loo

‘In de tuin en stallen tijdens de verbouwing’.
Afbeelding behorende bij Museumlessen in Paleis het Loo | ‘In de tuin en stallen tijdens de verbouwing’.

Paleis Het Loo: Het paleis op reis!

Vanaf januari 2018 gaat Paleis Het Loo verbouwen & vernieuwen. Museumlessen kunnen tussen 2018 en 2021 van april tot en met september plaatsvinden in de stallen & tuinen van het paleis.

Daarnaast gaat ‘Het paleis op reis’! Van januari t/m maart en van oktober t/m december verzorgen museumdocenten een museumles in de klas over Paleis Het Loo. Leerlingen uit groep 6 t/m 8 kunnen zich bijvoorbeeld verdiepen in het 17e-eeuwse hofleven door in ‘Het Pronkpaleis’ mysterie-boxen te onderzoeken. Ze ontrafelen een mysterie: welk object is er ontvreemd uit het paleis en waarom?

Leerlingen uit groep 3 t/m 5 ontdekken hoe er vroeger gewoond werd in een paleis: hoe zagen de kamers eruit en waarvoor werden ze gebruikt? En is koninklijk wonen anders dan hoe jij zelf woont? Alle lesprogramma’s bestaan uit een voorbereidende en afrondende les voor de leerkracht en een museumles in de klas. De les in de klas wordt verzorgd door een museumdocent van Paleis Het Loo. Meer informatie of reserveren: https://www.paleishetloo.nl/onderwijs/primair-onderwijs/