Méér Muziek in de Klas sluit af met open podium

Samenwerking Basisschool de Arnhorst, BSO BOEIEND en Harmonie Unisono Velp
Afbeelding behorende bij Méér Muziek in de Klas sluit af met open podium | Samenwerking Basisschool de Arnhorst, BSO BOEIEND en Harmonie Unisono Velp

Op 25 februari werd het project ‘Meer muziek in de klas’ op Velpse basisschool de Arnhorst feestelijk afgesloten met een open podium. Gedurende 3 weken hebben maar liefst 47 leerlingen muziekles gehad en de ingestudeerde muziekstukjes werden tijdens het open podium aan familie en kennissen gepresenteerd. Zo hoorden we onder andere  ‘Mieke hou je vast’ gespeeld op de blokfluit en speelden er blazers samen met slagwerkers eigen gemaakte muziek onder begeleiding van de docent. Afgewisseld met muziek uit de Lion King, gespeeld door Harmonie Unisono Velp.

In het kader van promotie van muziek zijn basisschool de Arnhorst, Buitenschoolse Opvang BOEIEND en Harmonie Unisono Velp de samenwerking aangegaan. Het project werd op 14 januari afgetrapt met een muziekevenement waarbij het harmonie orkest een voor de jongeren bekend muziekstuk ten gehore bracht en diverse instrumenten aan de leerlingen hebben voorgesteld. De leerlingen kregen de mogelijkheid geboden om gedurende 3 weken lessen te volgen op blokfluit, saxofoon, dwarsfluit, klarinet, trommel en trompet. De instrumenten werden uitgeleend door Harmonie Unisono Velp en de lessen werden gegeven door muziekdocenten. De leerlingen hebben in deze periode kunnen kennis maken met de instrumenten en er thuis mee kunnen oefenen.

Het project werd mede door de muziekdocenten, Basisschool de Arnhorst, BSO BOEIEND, Harmonie Unisono Velp, Impuls muziekonderwijs en Cultuurbedrijf RIQQ mogelijk gemaakt.