Meer muziek in de klas op Roncallischool Velp

Afbeelding behorende bij Meer muziek in de klas op Roncallischool Velp |

Maandag 15 april is er op de Roncallischool een echte ‘muziekdag’. Tien musici van Harmonie UNISONO uit Velp geven elke groep van de Roncallischool een ‘muzikale’ workshop.

Tijdens deze workshop luisteren de leerlingen en leerkrachten naar een mooi muziekstuk, gespeeld door de muzikanten van Unisono. Daarna mogen ze ook zelf een écht muziekinstrument uitproberen.

Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leren over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten. Een harmonieorkest heeft geen snaar- of strijkinstrumenten zoals gitaar of viool.
Tegen een geringe vergoeding kunnen leerlingen van de Roncallischool zich aanmelden voor enkele proef-muzieklessen. Dit is een naschoolse activiteit, waarbij de Buiten Schoolse Opvang Puck & Co is betrokken.
Na drie lessen wordt dit project afgesloten met een klein concert op school. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen natuurlijk doorgaan met muzieklessen.

“Meer muziek in de klas”: een mooi landelijk project en een impuls voor iedereen om dagelijks met muziek aan de slag te gaan! Hopelijk het begin van een hobby voor het leven of misschien zelfs de start van een professionele muziekcarrière.
In samenwerking met het Rhedense cultuurbedrijf RIQQ en vooral veel enthousiaste mensen van de Roncallischool en Harmonie Unisono worden de kinderen ingewijd in de wereld van zélf muziek maken!