"Meer muziek in de klas"

Basisschool De Arnhorst
Afbeelding behorende bij "Meer muziek in de klas" | Basisschool De Arnhorst

Maandagmiddag 25 februari is er op basisschool De Arnhorst een bijzonder muzikaal optreden. Leerlingen uit alle groepen laten horen wat ze de afgelopen weken leerden in enkele muziek proeflessen van Harmonie UNISONO uit Velp.

Op basisschool De Arnhorst was 14 januari een echte muziekdag. Musici van Harmonie UNISONO uit Velp gaven elke groep van De Arnhorst een muzikale workshop.

Tijdens deze workshop luisterden de leerlingen en leerkrachten niet alleen naar de mooie muziek van ‘The Lion King’; ze mochten ook zelf een instrument uitproberen. Van alle kanten was men enthousiast. Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Ze leerden over slagwerk-, koperblaas- en houtblaas-instrumenten.

Een harmonieorkest heeft geen snaar- of strijkinstrumenten zoals gitaar of viool. Tegen een geringe vergoeding konden leerlingen van De Arnhorst zich aanmelden voor enkele proef-muzieklessen. Bij deze naschoolse activiteit was “BSO Boeiend” betrokken. Meer dan 40 leerlingen maakten gebruik van deze kans om op een “echt muziekinstrument” te leren spelen.

Na drie proeflessen wordt deze mini lesperiode afgesloten met een kort concert op school op maandag 25 februari, 17:00 uur. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen hierna doorgaan met muzieklessen. Veel bekende muzikanten zijn op deze wijze hun carrière begonnen. “Meer muziek in de klas” ….. en daarbuiten; is dit een eenmalig project of vanaf nu een impuls voor iedereen om dagelijks met muziek aan de slag te gaan?!

In samenwerking met het Rhedense Cultuurbedrijf RIQQ en vooral veel enthousiaste mensen, zijn De Arnhorst en Harmonie Unisono blij met deze pilot in Velp!