Maaike Garssen eerste directeur en pionier RIQQ

Afbeelding behorende bij Maaike Garssen eerste directeur en pionier RIQQ |

Maaike Garssen, directeur bij RIQQ sinds 2012, werkt sinds 1 januari 2018 niet meer voor ons cultuurbedrijf. Helaas zijn haar lichamelijke klachten van dusdanige aard dat zij haar geliefde werk nu niet kan uitvoeren. Zij is per 1 januari 2018 opgevolgd door Jet Smeets.

Pioniersfunctie bij RIQQ

Vanaf het begin in 2012 ging Maaike voortvarend van start. De fusieorganisatie was net opgestart en ging door als Rhedense Instelling voor Qultuur en Qunst, RIQQ dus. Werk aan de winkel! Drie organisaties moesten samensmelten tot een lopende machine, de muziekeducatie opnieuw ingericht, de scholen moesten worden bezocht en de optredens moesten doorgaan. Door het volgen van een opleiding voor directeuren en hoofden in de kunstsector, zorgde Maaike dat nieuwe kennis en informatie binnenkwam- en dat ook anderen wisten wat er in onze gemeente gebeurde op het gebied van kunst en cultuur. Vele organisaties weten nu RIQQ te vinden, en ook de relatie met de gemeente is goed.

RIQQ is Maaike dankbaar voor de manier waarop zij haar pioniersfunctie heeft ingevuld. Mede daardoor staat er nu een betrokken en deskundig team. Zij hebben samen de afgelopen jaren veel moois gerealiseerd: van kunstprojecten met ouderen en in de wijken, tot prachtige concerten op de Pinkenberg en cultuurprogramma’s op de basisscholen in onze gemeente.

Wij wensen Maaike en haar gezin alle voorspoed en hopen haar snel weer te ontmoeten in de wereld van Qultuur en Qunst.

Vervanging en nieuwe directeur

Tijdens haar ziekteperiode is het werk van Maaike overgenomen, eerst door het team van RIQQ samen met bestuursleden. Van 1 december tot 1 juli 2017 Heeft Johan Boonekamp in een interim functie onze organisatie en het team verder geprofessionaliseerd en ondersteund bij hun werk. Per 1 juli 2017 is Jet Smeets plaatsvervangend directeur, zij groeide door binnen RIQQ vanuit haar functie als coördinator van de afdeling Culturele Ontwikkeling. Naar volle tevredenheid, zodat het bestuur en Smeets zijn overeen gekomen dat zij vanaf 1 januari als directeur van RIQQ de organisatie gaat leiden. 

In een volgende nieuwsbrief plaatsen we een uitgebreid interview met Jet, om nader kennis te maken en om te vernemen wat haar ideeën zijn voor RIQQ nu en in de toekomst.

Juul van Rijn Voorzitter bestuur Cultuurbedrijf RIQQ