Leerlingenorkest 2.0

Samen spelen is veel leuker!
Afbeelding behorende bij Leerlingenorkest 2.0 | Samen spelen is veel leuker!

Lokale muziekverenigingen en Cultuurbedrijf RIQQ bundelen hun krachten in de vorm van een gezamenlijk leerlingenorkest, speciaal voor de jeugd. Speelt je kind met veel plezier een paar noten op een instrument? Dan kan je kind gemakkelijk aansluiten.

Onder leiding van alleskunner en dirigent Patrick de Heus leren de kinderen, op een speelse manier, samen muziek maken en spelen ze hun eigen greatest hits, zoals The Wellerman en We don't talk About Bruno.

De kinderen komen om de maand bijeen en breiden zo hun repertoire uit, in aanloop naar een heus eindconcert in september.

15 januari vond een gezellige kick off plaats in de Bundel, waar de kinderen, allemaal op hun eigen niveau, die ochtend twee stukken samen leerden spelen. Ondersteund door jeugdleden van lokale verenigingen was het een geslaagde ochtend. Naast noten leren was er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid: er werd samen geluncht, gekletst en gespeeld tussen de repetities door. 

Aan het eind van de ochtend vond er een goedbezochte eindpresentatie plaats, met als resultaat blije kinderen en trotse ouders.

Wil je meer weten, of aanmelden? Dat kan via leerlingenorkest@cultuurbedrijfriqq.nl