Leerlingen Roncallischool maken méér Muziek-in-de-klas!

Afbeelding behorende bij Leerlingen Roncallischool maken méér Muziek-in-de-klas! |

VELP – Het muziekproject van Harmonie Unisono en de Roncallischool is op 3 juni feestelijk afgesloten met een open podium. Voordat het open podium van start ging stonden elf leerlingen te trappelen om te spelen op hun muziekinstrument. Na slechts drie weken muziekles traden ze op voor hun ouders, opa’s en oma’s, vrienden en alle kinderen van de Buiten Schoolse Opvang Puck & Co. Met groot enthousiasme vanuit de kinderen, de docenten en muzikanten van Harmonie Unisono werd het een muzikaal feestje. Ze zijn ook trots op wat ze in korte tijd leerden. Eén leerling zegt: “het gaat super goed en ik wil het aan mijn hele familie laten horen!”. Andere leerlingen tikken met hun voet de maat van de muziek. Ze laten hiermee zien al het echte muzikale gevoel te hebben.

Proeflessen

Tegen een geringe vergoeding volgden elf leerlingen van de Roncallischool drie proef-muzieklessen. Leerlingen die de smaak te pakken hebben kunnen hierna doorgaan met muzieklessen. Drie leerlingen gaan door en enkele andere leerlingen denken er over na. Veel bekende muzikanten zijn op deze wijze hun carrière begonnen. Lucia Gorissen, van Harmonie Unisono heeft veel tijd en aandacht gestoken in de samenwerking met de school en de BSO. “Als muziekvereniging trekken we er op uit om jonge mensen te bereiken. Met de leerlingen die na dit project bij ons muzieklessen volgen beginnen we een opleidingsorkest. Na de zomervakantie gaan we dit project ook op meer scholen doen.“

Muziekimpuls

Dankzij de regeling Impuls Muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie lukte het de Roncallischool om muziekonderwijs een plek in de school te geven. Daarnaast is er een samenwerking gestart met Harmonie Unisono om naschoolse muzieklessen voor leerlingen te stimuleren. Het Rhedense Cultuurbedrijf RIQQ ondersteunde het proces.