Kunst voor het raam

WieKentRheden
Afbeelding behorende bij Kunst voor het raam | WieKentRheden

Kunst voor het raam tijdens WieKentRheden

Op 12 en 13 september organiseert Stichting WieKentRheden een cultureel weekend in het dorp Rheden. Het programma wordt aangepast aan de anderhalve metersamenleving. De organisatie buigt zich nog over de aanpassingen. In ieder geval komt er ‘kunst voor het raam’. Verder wordt er gedacht aan straatmuzikanten, straatpoëzie, straattheater en afhaaleten. 

Nu al kunst voor het raam te bewonderen

Met ‘kunst voor het raam’ is al een start gemaakt. Zo kun je, hoewel de musea dicht zijn, toch kunst bekijken, en nog wel in de eigen omgeving. Bij de buren van Rhedens enige kunstgalerie Achtendertig is natuurlijk al kunst te bewonderen.

  • Bij Veerweg 40 hangen in de vitrine van de voormalige horlogerie onder andere tekeningen en schilderingen van de Velpse kunstenaar Edward Brantsen; 
  • Bij Pinkelseweg 14 hangt werk van de bewoonster, beeldend kunstenaar Patti Wiebers; 
  • Aan de IJsselsingel (nr 142) is al kunst gesignaleerd: blauwdrukken van bewoner en fotograaf Wim de Knegt.

Meedoen aan WieKentRheden?

De organisatie hoopt dat de kunstroute zich als een olievlek uitbreidt. Verder worden muzikanten, theatermakers, dichters en andere kunstenaars die mee willen doen uitgenodigd zich aan te melden bij anjavhal@hotmail.com.

Foto bijschrift: Catharsis van beeldend kunstenaar en fotograaf Patti Wiebers, Pinkelseweg 14, Rheden. (foto: Patti Wiebers)