Kinderboekenweekfeest 'Gi-Ga-Groen!' voor leerkrachten

21 september bij de Bibliotheek in Dieren
Afbeelding behorende bij Kinderboekenweekfeest 'Gi-Ga-Groen!' voor leerkrachten | 21 september bij de Bibliotheek in Dieren

Op woensdagmiddag 21 september organiseren Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ het kinderboekenweekfeest voor leerkrachten in de regio. Hiermee bereiden de leerkrachten zich voor op de kinderboekenweek die dit jaar in het teken staat van de natuur met als titel: ‘Gi-Ga-Groen’. De middag bestaat uit actieve workshops, verzorgd door kinderboekenschrijfster Rian Visser en muziektheatermaakster Hanneke de Jong. Het Kinderboekenweekfeest vindt plaat in de Bibliotheek in Dieren.

woensdag 21 september 2022

Gi-Ga-Groene werkvormen voor in de klas

Schrijfster Rian Visser en theatermaker Hanneke de Jong delen hun kennis en kunde op het gebied van natuur, leesplezier en inspiratie tijdens twee Gi-Ga-Groene workshops.  

Met actieve werkvormen geven zij de leerkrachten kant-en-klare tips en voorbeelden om te ervaren en mee te nemen in de klas- en tijdens de lessen rond de kinderboekenweek. 

Kom je ook? Een kaartje kopen kan via de webshop van de Bibliotheek.

Workshopleiders

Rian Visser is voorloper op het gebied van digitale kinderboeken en het gebruik van nieuwe media in het onderwijs. Voor velen is Rian Visser hét voorbeeld van een creatieve inspirator en goede ambassadeur voor leesplezier. 

Theatermaker en beeldend kunstenaar Hanneke de Jong laat je in deze workshop met beeldende middelen en leuke doe-opdrachten kennismaken met de natuur in de stad en het geheime ondergrondse leven van bomen. Dus zet je zintuigen open en laat je verbeelding de vrije loop!

Thema Gi-Ga-Groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? 

Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!