Ken je de Beeldbank Rheden al?

Afbeelding behorende bij Ken je de Beeldbank Rheden al? |

Op de website www.beeldbankrheden.nl vind je een online overzicht van de beeldende kunstcollectie die in de afgelopen decennia door de gemeente Rheden is aangekocht. De Selectie Advies Commissie heeft hier samen met Cultuurbedrijf RIQQ het initiatief toe genomen. Het overzicht is een visuele presentatie, aangevuld met beknopte informatie over de kunstenaars en de kunstwerken. 

De meeste kunstwerken staan in het depot in het gemeentehuis en zijn uitleenbaar aan de ambtenaren, dus binnen het gemeentehuis. Dit om te voorkomen dat kunstwerken gaan zwerven en zoek raken. Maar via de Beeldbank is het tóch mogelijk voor iedereen om de collectie in te zien.

Sinds kort wordt de Beeldbank Rheden verder aangevuld met een overzicht van kunstwerken in de openbare ruimte. Dat wil zeggen, deze kunst is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar: het staat gewoon op straat en misschien wel bij je in de buurt!

Wil je een dagje fietsen, bezoek dan eens de kunstwerken in de verschillende dorpen van de gemeente Rheden. Alle kunstwerken zijn aangekocht en worden onderhouden door de gemeente en zijn er voor iedereen.

Let op, het overzicht van de bijna 100 kunstwerken in de openbare ruimte is bijna compleet. Dit wordt gaandeweg verder aangevuld.