Instrumentenpitch

Bij Mauritiusschool in Rheden
Afbeelding behorende bij Instrumentenpitch | Bij Mauritiusschool in Rheden

Leerlingen van de Mauritiusschool in Rheden leren swingend van alles over muziekinstrumenten!

Dinsdag 19 februari introduceerden vier muziekdocenten allerlei muziekinstrumenten aan de leerlingen van Mauritiusschool in Rheden. Op een speelse, muzikale manier kwamen de leerlingen een boel aan de weet over snaar-, strijk- en blaasinstrumenten. 

De trompettist bracht bij binnenkomst een serenade aan de leerlingen. Er waren leerlingen die de cello demonstreerden aan de groep en de bijzondere trilling ervan hebben kunnen voelen. Ook werd de klarinet door enkele leerlingen bespeeld; zij toonden hoe je erop moet blazen zodat er geluid uit komt. Samen speelde het kwartet nog een ‘Lazy Blues’.

Na deze swingende ‘Grote Ouverture’ konden de leerlingen een instrumentengroep kiezen om in drie lessen na schooltijd mee verder te gaan. Muziekdocenten Mirjam Mudde, Marit Cornelissen, Marianne Wormgoor en Andy Kievits geven de vervolglessen in de Kroeseboom. Op die manier kunnen de kinderen het instrument beter leren kennen en thuis een muziekstuk oefenen om samen te spelen. Na de laatste les presenteren de kinderen het muziekstuk aan hun ouders en familie tijdens het ‘Open Podium’. 

Kinderen vanaf groep 8 kunnen meedoen. Ook kinderen die ‘s middags thuis zijn óf op een andere school zitten mogen zich aanmelden.  De serie van 3 lessen is op 15, 22 en 29 maart van 16.00-17.00 uur in de Kroeseboom (laatste les met Open Podium tot 17.45 uur). Inschrijven kan via Roland.Gerritsen@puckenco.nl of via www.sjorssportief.nl tot 25 februari.

Muziekdocenten, Mauritiusschool, Kindcentrum Puck en Co en Cultuurbedrijf RIQQ maken dit project samen mogelijk.