Expositie Verborgen Talenten: Petra Vleeming

Afbeelding behorende bij Expositie Verborgen Talenten: Petra Vleeming |

Vrijdag 6 juli vond de feestelijke opening plaats van het beeldende werk van Petra Vleeming in het Lorentzhuis in Velp. Met live muziek van Lies Joosten op harp en onder het genot van een hapje en een drankje werd getoast op haar kleurrijke, levendige schilderijen en prachtig keramiek.
Petra Vleeming is één van de eerste deelneemsters aan het kunstproject Verborgen Talenten, waar zij onder begeleiding van beeldend kunstdocente Marlous Kleijberg gedurende 15 weken samen gewerkt heeft.

Verborgen Talenten is een kunstproject van RIQQ in samenwerking met partners uit zorg&welzijn voor bewoners uit de gemeente Rheden, die om persoonlijke redenen niet deel kunnen nemen aan reguliere cursussen buitenshuis, terwijl die wens er wel is. RIQQ biedt één op één lessen aan huis aan, in een zelf te kiezen kunstdiscipline. Op die manier kunnen we kunst toegankelijk maken voor iedereen.

Wij leerden Petra Vleeming kennen via Lidy Kelderman van MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp). Zelf zegt zij over haar deelname aan Verborgen Talenten: “Het leven gaat in pieken en dalen, ik blijf niet graag in de beperkingen hangen maar zoek naar de mogelijkheden, door te schilderen vergeet ik even alles om mee heen.” Speciaal voor deze gelegenheid werd een boekje samengesteld en gepresenteerd waarin het proces terug te zien en lezen was.

Vanwege de vele positieve reacties willen we dit project graag voortzetten. Wil je op de hoogte blijven, houd dan de website en nieuwsbrief in de gaten.