Expositie Tijdsnippers

Nieuwe Ruimte Velp
Afbeelding behorende bij Expositie Tijdsnippers | Nieuwe Ruimte Velp

Met als titel ‘Tijdsnippers’ presenteert Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, van 4 t/m 25 juni een expositie met werk van de kunstenaar van de maand Lex Loman. Hij nodigde Annemiek Haring, Jac. Naber en Quinten Dierick uit als mede-exposanten.

 

Het werk van Lex Loman, vooral schilderijen en tekeningen is in een realistisch expressionistische stijl gemaakt. Hij behandelt aan de hand van dramatische landschappen en mensbeelden 

de Oekraïne oorlog en plaatst deze in een breder geopolitiek perspectief waarbij hij er vanuit gaat dat: ‘net als  Rusland, ook het westen propaganda bedrijft waarbij de waarheid natuurlijk 

het onderspit delft, een cliché, maar helaas het geval. Ik acht een diplomatieke oplossing zeer wel mogelijk’.

Annemiek Haring woont in Doorwerth waar zijn wordt omringd door natuur. Mens en dier zijn de onderwerpen van haar geborduurde afbeeldingen. Ze schildert met naald en draad. 

Er is altijd een gelaagdheid in het werk aanwezig. Sferisch met een eigen kleurgebruik. Haar werk wordt wel eens vergeleken met Klimt of Chagall.

Jac Naber, een monumentalist die schildert. Zij maakt met olieverf, epoxyhars, krijt en lak schilderijen van groot formaat met heel veel lagen om beweging, emotie, ritme en diepte te krijgen.  

Haar thema betreft alles wat de nietigheid en onmacht van de mens betreft. Naber is dol op schilderen. “Als ik werk, los ik op in de tijd."

Volgens Quinten Dierick kan een mens in de gegeven tijd een handvol dingen: spelen, sporen en tekens zoeken, in extase raken en opnieuw beginnen. Dierick bewerkt papier met tekens en maakt foto’s.