Expositie Hans van Liempt

Korte blijken van verwondering
Afbeelding behorende bij Expositie Hans van Liempt | Korte blijken van verwondering

Zaterdag 6 mei opent Galerie Achtendertig haar deuren voor de expositie van Hans van Liempt, collages en Harry de Leeuw, brons. De opening zal om 15.00 uur verzorgd worden door Leon Mommersteeg, grafisch vormgever.

Hans van Liempt is graficus. Hij heeft een grote liefde voor alles wat met schrift te maken heeft, hij is er permanent door gefascineerd. Op de tentoonstelling is een selectie van kleine collages te zien, die samen de bladzijden vormen van een dagboek met lichtvoetige varianten op een thema: korte blijken van verwondering. Soms volstaat een beeld, een andere keer voegt hij een bijschrift toe.

Het idee over verzonnen schrift heeft hij opgedaan bij een aspect van een lange Joodse traditie, de zogenoemde pseudo-epi grafica. Voor het bijschrift in zijn werk gebruikt hij letters of karakters die alleen gelijkenis vertonen met het schrift van een bestaande taal. Maar ze zijn verzonnen en hebben geen eigenlijke betekenis. Het is letterlijk beeldtaal. Alle letters zijn geknipt, gescheurd of uitgesneden. De laatste jaren werkt hij vooral met gemengde collage techniek, waarbij hij papier op papier plakt. De achtergrond is bewerkt papier of textiel.

De tentoonstelling van Hans van Liempt is te zien tot 11 juni.
Galerie Achtendertig
Veerweg 38
6991GP Rheden
www.harrydeleeuw.nl/galerie-achtendertig