Expositie Caroline Kortenhorst

‘Septexpovlep’
Afbeelding behorende bij Expositie Caroline Kortenhorst |  ‘Septexpovlep’

6 september 2021

Stichting Nieuwe Ruimte Podium voor beeldende kunsten locatie: Oranjestraat 36a Velp open op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Van 5 t/m. 26 september presenteert Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, een expositie met werk van 4 beeldend kunstenaars in haar expositielocatie aan de Oranjestraat 36a in Velp. Met als titel ‘Septexpovlep’ heeft Caroline Kortenhorst als kunstenaar van de maand Renskej Moes, E. Pietersen en Renneke van der Linden uitgenodigd als mede-exposanten. Kortenhorst noemt zichzelf beeldmaker.

Veelzijdig als zij is vervaardigd ze grote sculpturen voor de openbare ruimte maar maakt ook handzaam werk passend in de intimiteit van de privé-omgeving. Ze tekent, schildert, naait kleding, maakt tassen en hoofddeksels, geeft workshops en declameert haar eigen poëzie. Renskej Moes woont en werkt in Zegveld. Zij tekent en schildert op doeken van wisselend formaat, werkt in digitale- en fototechnieken en in textiel. In een opmerkelijk speels en luchtig kleurgamma illustreert en mixt zij oud en recent werk tot nieuwe beelden.

E. Pietersen baseert zijn werk op het gebruik van symbolen en iconen. Krachtige, grafische tekens die de essentie van een verhaal of een gebeurtenis verbeelden. Universeel leesbaar maar tegelijkertijd mystiek, verhalend en fantasievol. Zijn tekeningen en animaties ademen een stripachtige sfeer. Een sfeer die direct herkenbaar is in de vertaling daarvan in zijn sculpturen en beeldhouwwerken.

Renneke van der Linden, geboren in Pakistan, woont en werkt in Arnhem. Het merendeel van haar werk bestaat uit olieverfschilderijen op doek, gebaseerd op foto’s die zij maakte tijdens haar reizen naar landen als Kenia, Cuba en China. Vaak combineert zij meerdere foto’s tot nieuwe composities en veroorlooft zich de grootste vrijheid die een schilder kan nemen om een nieuwe werkelijkheid te realiseren.

De expositie wordt op zondag 5 september geopend om 15 uur.