Doe mee met het graffitiproject in Dieren

Geef je snel op!
Afbeelding behorende bij Doe mee met het graffitiproject in Dieren | Geef je snel op!

Het project
De Denktank Kunst & Ouderen (in het leven geroepen door Cultuurbedrijf RIQQ) heeft een aantal projecten opgezet om ouderen meer in contact met kunst te laten komen. De leden van de denktank leek het leuk om op hun leeftijd nog eens graffiti te maken. Zo ontstond het idee om de muur van de sporthal aan het Ericaplein op te knappen. Op dat plein zijn vaak jongeren te vinden. De ouderen en jongeren gaan nu samen een muurschildering maken. Een uniek project!

Cultuurbedrijf RIQQ en de Verfbrigade zijn initiatiefnemers. Al snel werden de gemeente, buurtvereniging Stenfert en de ondernemersvereniging ook enthousiast. Dankzij bijdragen van de gemeente, diverse fondsen en een crowdfundingsactie werd het financieel ook mogelijk. Er is een ontwerp gemaakt dat op verschillende momenten aan de omwonenden is gepresenteerd.

Nog meedoen? Dat kan!
Het maken van de muurschildering start op 13 september en dit duurt 3 weken. Afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van de deelnemers wordt er elke dag besloten hoe en wanneer precies er de volgende dag gewerkt geworden. Maar er is altijd iemand aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.30 tot 17.30 en op zaterdag 16 september van 9.00 tot 12.00 uur.

Als je nog mee wilt doen meld je dan snel aan via info@cultuurbedrijfriqq.nl . Voor meer informatie zijn Thomaz van Os en Jet Smeets bereikbaar op 0313 – 415 603.

Officiele opening op zaterdag 9 september 10.00 uur
Op de verenigingsdag in het centrum van Dieren geven de wethouders Constans Pos en Tjebbe Vugts het officiële startsein voor dit graffiti project. Dit gebeurt tijdens een graffitiworkshop speciaal voor ouderen. Ook hier kunt u nog aan meedoen! Kom naar Diderna!

Nieuwsgierig hoe het wordt?
Kom gerust langs! Op de dagen zoals hierboven beschreven, is er iemand aanwezig.