Cultuur in de woonkamerklas

Stimuleer hun creativiteit.
Afbeelding behorende bij Cultuur in de woonkamerklas | Stimuleer hun creativiteit.

Om docenten, ouders en kinderen een handje te helpen om hun weg te vinden in creatieve thuislessen, hebben Olga en Jessica van Cultuurbedrijf RIQQ een Cultuurflits gemaakt. Als docent kun je hiermee de ouders van ‘jouw kinderen’ inspireren om in deze gekke tijd ook samen creatief aan de slag te gaan. Daarnaast staat genoeg inspiratie op waar de kinderen zelfstandig mee uit de voeten kunnen. 

Juist in deze tijd is het belangrijk om creatief bezig te zijn

Download de cultuurflits.

“Zet een spiegel ergens in het huis en bekijk alles op een andere manier, boots een museum na, breng buiten naar binnen, geef ruimte aan experimenten, trek je schoenen uit, laat de zon binnen, bekijk online voorstellingen van jeugdtheatergezelschappen, maak je eigen ‘wreck this journal’, speel een kunstwerk na met materialen uit huis, bekijk online de mooiste musea van de wereld, maak een prachtig stoepkrijt kunstwerk in je tuin.”

“Maar vooral: koester de ruimte die de kinderen zelf nemen.”

“Laat de kinderen verwonderen; over wat ze zien, wat ze zich verbeelden. Laat ze twijfelen, discussiëren, nieuwe vragen stellen en tegenspraak geven. Laat ze, in een tijd als nu, de kans bieden om zich te laten voeden door kunst en erfgoed. Om nieuwe dingen te ontdekken. “

“Stimuleer hun creativiteit. Want dat zullen ze hard nodig hebben!”

Bron: Robin Brugman Kunstloc Brabant