Crowdfunding de Pinkenberg Openluchttheater

Afbeelding behorende bij Crowdfunding de Pinkenberg Openluchttheater |

Met de door de gemeente Rozendaal toegezegde bijdrage van €75.000 en de al eerder vrijgemaakte middelen door de gemeente Rheden lijkt het er nu toch van te komen: de start van de renovatie vanaf september 2023! Cultuurbedrijf RIQQ heeft het op zich genomen om de financiering van de bankjes, die op de te renoveren tribune moeten komen, rond te krijgen. Hiervoor is een crowdfunding gestart. Onderstaand vind je informatie over deze actie.

Crowdfunding de pinkenberg Openluchttheater

De Pinkenberg wordt gerenoveerd. Een deel is al afgerond en nu is de renovatie toe aan de 2de fase. In deze fase worden de tribune en het podium aangepakt. Om dit alles te financieren heeft de gemeente middelen beschikbaar gesteld en zijn fondsen aangeschreven.Cultuurbedrijf RIQQ, als programmeur en exploitant van het theater, heeft het op zich genomen om middelen die te maken hebben met de beleving van het theater te verwerven. Belangrijk onderdeel hiervan zijn de duurzame bankjes van gerecycled kunststof die op de vernieuwde tribune geplaatst worden. Cultuurbedrijf RIQQ roept de hulp in van ondernemers en particulieren om de financiering hiervan rond te krijgen.

Hoe werkt het?

Voor €500,- koop je een bankje (4 zitplaatsen). Op de rugleuning van het bankje wordt je logo/naam vermeld. Bij de bar komt een bord waarop alle namen van de ‘crowd’ worden vermeld. 10 jaar lang word je, 1 x per jaar, uitgenodigd om gratis vanaf je ‘eigen bankje’(4 personen) te genieten van onze Vriendenvoorstelling. Bij aankoop van 5 bankjes krijg je de 6e cadeau! Bij verkoop van 70 bankjes is de crowdfunding geslaagd. Indien de renovatie geen doorgang kan vinden storten wij het bedrag terug op je rekening. Natuurlijk is het fijn om gratis van voorstellingen te kunnen genieten maar dat je bijdraagt aan een heerlijk cultureel klimaat in de gemeente Rheden geeft misschien nog wel meer voldoening!

Meer informatie of meedoen?

Koen van der Mark
koen@cultuurbedrijfriqq.nl
06 817 30 771