De crisis raakt ons allemaal

Maar ook zeker de culturele sector
Afbeelding behorende bij De crisis raakt ons allemaal | Maar ook zeker de culturele sector

De culturele sector wordt hard geraakt door de huidige gebeurtenissen. Inmiddels zijn er verschillende regelingen van kracht  en voorzieningen getroffen om de sector te ondersteunen.

Ik hoop dat het ondanks de zorgelijke periode, goed met u gaat. Cultuur speelt een grote rol in ons dagelijks leven. Het helpt ons om te genieten, te ontspannen, te ontmoeten en spelenderwijs te ontwikkelen. Het is moeilijk om te zien dat een groot gedeelte hiervan nu stilstaat. Hoewel ik ook enthousiast word van sommige prachtige dingen die juist nu ontstaan, zoals tuinconcertjes bij verzorgingshuizen, online muzieklessen of gestreamde concerten.

De creativiteit binnen de culturele sector is groot! Steun voor de culturele sector Vanuit het Rijk, de provincie en de gemeente onderzoeken wij hoe de impact op de culturele organisaties beperkt kunnen worden, binnen onze mogelijkheden.
Vanuit mijn verantwoordelijkheid als wethouder Cultuur probeer ik daaraan zo goed mogelijk invulling te geven. Als gemeente proberen wij ons steentje bij te dragen voor al onze inwoners en organisaties.
Daarnaast wijs ik graag op de informatie op onze website www.rheden.nl/corona-informatiecultuur . Daar houden we u met actuele informatie op de hoogte. Zorg goed voor uzelf, blijf gezond en sterkte voor de komende periode.

Namens het college van B&W, Marc Budel – Wethouder Cultuur