Carmi Butteling overleden

Afbeelding behorende bij Carmi Butteling overleden |

 

Carmi was één van de eerste initiatiefnemers van “De Rhedense Kunstenaars”. Deze groep werd omstreeks 40 jaar geleden gevormd. Wij waren met ongeveer 17 kunstenaars samen en hebben steeds vergaderd in hotel Athlone op uitnodiging van Kees en Ali van Dijk.

Carmi’s echtgenoot Dan van Golberdinge was er ook bij en hielp ons om verstandige regels en keuzes te maken. Als groep hebben wij de eerste Burgemeester de Bruin prijs gewonnen met het “Kistenprojekt”. En we zijn in 1977  door de familie Geertsema uitgenodigd om in Kasteel Middachten te exposeren.

Carmi was bekend om haar prachtige werk van schaduw en lichtval. Haar traumatische ervaringen als kind tijdens de Japanse bezetting in Indonesië hebben diepe indruk op haar gemaakt. Zij heeft dit beschreven in haar boek “De wortels, de vleugels” (2008). Daarin staan haar blijvende herinneringen van kleur en schaduw bewegingen van zon en licht.

In 1984 stelde Carmi voor om als groep ons werk thuis te exposeren. En zo begon de “Kunstkijktocht” die een groot succes was.

Ann Glynn