Afsluiting en start nieuw filmseizoen Filmhuis Dieren

Afbeelding behorende bij Afsluiting en start nieuw filmseizoen Filmhuis Dieren |

Vrijdagavond 15 juni om 20.00 uur draait het Filmhuis Dieren alweer de laatste film van het seizoen: de Nederlandse romantische komedie  De Matchmaker.

Het nieuwe filmseizoen wordt na de zomervakantie op zaterdag 25 augustus geopend met een buitenfilm op locatie. In samenwerking met de Wijngaard Hof te Dieren wordt dan de komische ’wijn’ film Bottleshock vertoond. Aanvang is rond 21.00 uur wanneer het donker wordt. Op vrijdag 31 augustus staat ook een buitenfilm gepland. Als openingsfilm van het Carolinaparkfestival zal in het Carolinapark te Dieren de komische Franse film Bon Dieu worden gedraaid. Deze film is gratis toegankelijk en start vanaf 21.00 uur. Filmhuis Dieren draait gewoonlijk in theater Theothorne, Callunaplein te Dieren.

De Matchmaker

Dé feelgoodfilm van deze zomer! Levensgenieter Chris reist als fotograaf de hele wereld over. Wanneer de bodem van zijn bankrekening in zicht komt en werk uitblijft, keert hij noodgedwongen terug naar zijn moeder Marja. Ondanks dat zij hem met open armen ontvangt, heeft Chris moeite om te aarden in zijn dorpse geboorteplaats. Gelukkig krijgt hij een nieuwe opdracht, waardoor hij hopelijk snel zijn koffers weer kan pakken; hij mag een promo video maken voor een datingsite. En wie is er nu een betere hoofdrolspeler dan zijn vlotte single moeder? Chris maakt stiekem een filmpje over Marja, maar wanneer deze online komt, stromen de reacties van mannen binnen. Na enige verbazing durft Marja, met Chris als matchmaker, het datingavontuur aan te gaan. En zo belanden ze in allerlei gekke, hilarische en soms ongemakkelijke situaties, die moeder en zoon dichter tot elkaar brengen. En voor beiden komt de liefde uit onverwachte hoek…

Bottleshock

De koppige perfectionist Jim Barrett en zijn zoon, vrijbuiter Bo, delen een droom. Ze willen een eersteklas Chardonnay produceren in Jims wijngaard in Nappa, Californië. Om zijn Parijse wijnwinkel te promoten, organiseert Steven Spurrier een internationale wijnproeverij. Hij is onder de indruk van Barretts Chardonnay, maar Jim weigert aan de wedstrijd van de Britse snob mee te doen. Bo, die indruk wil maken op zijn mooie vriendin Sam, geeft Spurrier toch twee flessen mee. 
Bottle Shock is een Amerikaanse historische speelfilm uit 2008 gebaseerd op het verhaal op het waargebeurde Jugement de Paris uit 1976, waarin Californische wijnen het in een dubbelblinde test opnamen tegen de op dat moment onverslaanbaar geachte Franse concurrentie.
De personages en wijnproducenten in de film dragen de echte namen van de betrokken partijen. De titel Bottle Shock is een term die slaat op een soort jetlag die wijn ondergaat tijdens vervoer, waarna de drank weer een tijd moet liggen om in optimale staat te komen. 

Bon Dieu

Claude en Marie Verneuil, een katholiek conservatief echtpaar met een prachtig landhuis aan de Loire, hebben het getroffen met vier mooie dochters. Het was echter even slikken toen de eerste dochter met een moslim, de tweede met een Jood en de derde met een Chinees trouwde. Alle hoop is nu gevestigd op de jongste dochter. Hun droom lijkt werkelijkheid te worden wanneer ze vernemen dat ze een brave katholieke jongen heeft ontmoet.

Dit is de openingsavond van het Carolinapark festival in Dieren. Aanvang van de film zal zijn rond 21 uur als het voldoende donker is. U hoeft niet te reserveren. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. U kunt zelf een stoel meenemen (er zijn ook wel een aantal stoelen) en als het fris is eventueel een dekentje. Er is een barretje aanwezig voor een lekkere drankje en na afloop is er Live muziek. Bij slecht weer kan de film niet doorgaan. Houd hiervoor de website in de gaten.