Activiteitengids vernieuwd

Er is heel veel te doen voor ouderen
Afbeelding behorende bij Activiteitengids vernieuwd | Er is heel veel te doen voor ouderen

Voor het tweede jaar op rij brengen we in oktober de Activiteitengids voor Ouderen uit. Een uitgebreid overzicht van alles wat er aan activiteiten voor ouderen te doen is in de regio Rheden, op het gebied van kunst & cultuur, sport en ontmoeting. En dat is veel; de gids is dit jaar zelfs met vier bladzijden uitgebreid en telt nu 20 pagina’s.

De gids is een idee van de denktank Kunst & Ouderen i.s.m. Cultuurbedrijf RIQQ. Veel ouderen hebben behoefte aan een papieren gids waarin alle activiteiten overzichtelijk staan vermeld. De gids bevat daarnaast veel extra informatie over bijvoorbeeld vervoersmogelijkheden en de Gelrepas. Ook komt wethouder van cultuur en sport, Marc Budel, aan het woord.

De gids wordt samen met de Regiobode verspreid onder 48.000 huishoudens. Exemplaren zijn daarna ook gratis af te halen bij een aantal bekende locaties, zoals de bibliotheek. Tenslotte is de online-gids het hele jaar door te raadplegen via de website van RIQQ.

De activiteitengids is mogelijk gemaakt door de gemeente Rheden en is samengesteld door Cultuurbedrijf RIQQ, Sportbedrijf Rheden en Bibliotheek Veluwezoom m.m.v. Radar Uitvoering Oost. Maar ook veel andere aanbieders en locaties hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Voor wie wil, is er eigenlijk altijd wel iets te doen in deze regio!