Muziekimpuls

Fonds voor Cultuurparticipatie
Afbeelding behorende bij Muziekimpuls

Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen investeren in meer en beter muziekonderwijs op de basisschool. Cultuurbedrijf RIQQ ondersteunt onder meer bij de aanvraag bij het fonds en in de uitvoering bij het vinden van de juiste docent om leerkrachten te trainen, passende activiteiten en/of coachen en in de koppeling met de muziekverenigingen.

Van 2 oktober 2017 tot 1 april 2018 is de regeling Muziekimpuls van het Fonds voor Cultuurparticipatie weer geopend voor nieuwe aanvragen. De aanvraag moet betrekking hebben op activiteiten voor het schooljaar 2018-2019. De regeling is bedoeld voor scholen die meer en betere muzieklessen willen verzorgen voor de leerlingen? De leerkrachten of muziekdocenten hierbij willen laten ondersteunen. En een samenwerken met de lokale muziekschool, muziekgezelschappen of het poppodium willen aangaan.

Hoe leeft de muziekimpuls op scholen in de gemeente Rheden?

Roncallischool in Velp en Basisschool De Vlinder in Dieren deden vorig jaar een aanvraag en zijn dit schooljaar begonnen met de uitvoering. De Vlinder heeft inmiddels contact met De Dieren Harmonie. Zij gaan eind van dit schooljaar een project doen samen.  Het lopende schooljaar deden 6 scholen een aanvraag: De Kameleon in Velp, de Prins Bernhardschool in Velp, De Arnhorst in Velp, de Mauritiusschool in Rheden, de Anne Frankschool in Ellecom en Prinses Margrietschool in Spankeren. Drie scholen kregen inmiddels een toekenning en kunnen in het schooljaar 2017-2018 van start gaan met de activiteiten. De samenwerking met de muziekverenigingen is in de verkennende fase.
 

Meer informatie vind je op de webpagina van Fonds voor Cultuurparticipatie