Doe mee met kunstmaatjesproject

Houdt u van schrijven of vertellen?

Schrijfproject 'Terug naar Huis' (Voorjaar 2020)

Lijkt het u mooi om verhalen uit de oude doos naar boven te halen en op te schrijven?
In mei 2020 start schrijfdocente Marjon Weijzen met een cursus ‘Verhalen schrijven’. Onderdeel van het traject is dat u vijf keer een oudere bezoekt, interviewt en de geschreven verhalen voorleest. U leert zowel schrijftechnieken als methodes om herinneringen uit de kindertijd op te halen. Mantelzorgers krijgen voorrang en nemen gratis deel. Anderen betalen 50 euro.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden (zowel voor schrijvers als vertellers)? Neem contact op met Marjon Weijzen via: marjon@weijzen.nl

‘Terug naar huis’ is een project van Marjon Weijzen en fotograaf Jikke Göbel i.s.m. Cultuurbedrijf RIQQ, Ons Raadshuis, Rhederhof en Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal.
Het project is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, gemeente Rheden en provincie Gelderland.

Onderaan deze pagina kunt u een prachtig artikel over dit project downloaden en lezen. Een aanrader!

 

Verborgen Talenten 2019

In 2019 heeft Cultuurbedrijf RIQQ een aantal cursussen kunnen organiseren voor mensen die om wat voor reden dan ook moeilijk hun huis uit kunnen komen. Zij kunnen daardoor dus geen reguliere (kunst)lessen volgen. De cursussen aan huis werden begeleid door een vrijwilliger en een kunstvakdocente.

Gerdie Kempenaar en Sarah van Basten deden samen zo'n maatjesproject.
Mevrouw Kempenaar: "Mijn wereld werd steeds kleiner. Ik raakte in de put. Sarah heeft hier verandering in gebracht. Doordat zij bij mij thuiskwam om samen te schilderen, ontdekte ik hoe groot mijn liefde voor kunst nog steeds is. Haar bezoeken, dit project, hebben me zó goed gedaan. Nu heb ik ook weer zin om zelf aan de slag te gaan." 
Lees hier het hele artikel.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: